Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp”, iespējams, ļaus nosūtīt līdz 20 reizēm lielākus failus

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā ziņapmaiņas lietotne “WhatsApp” nākusi klajā ar pāris labām idejām, kā uzlabot komunikāciju un lietotāju pieredzi šajā platformā. To vidū ir gan aptaujas rīku pievienošana grupu čatos un balss ziņu ierakstīšanas uzlabošana, gan citas iespējas. Uzņēmuma jaunākais izmēģinājums, pie kā tiek strādāts pašreiz, ir iespēja ļaut nosūtīt līdz pat 2 GB lielus failus. Tas ir veselas 20x vairāk par šī brīža maksimumu – 100 MB.

    “WABetaInfo” ziņo, ka pašreiz šī funkcija ir pieejama testa versijā gan “Android”, gan “iOS” ierīcēs, taču to var izmēģināt vien daži lietotāji Argentīnā.

    Reklāma

    Avots: WABetaInfo

    Šobrīd ikviens “WhatsApp” lietotājs var koplietot līdz 100 MB lielus failus. Līdzīgs stāsts ir par “Facebook Messenger” un “Gmail” – abi pašreiz ļauj nosūtīt vien līdz 25 MB lielus failus. Tikmēr “Telegram” šajā ziņā ir galvastiesu pārāks, ļaujot izvērsties un sūtīt līdz 2 GB lielus multivides failus.

    Maksimālā failu lieluma palielināšana ir būtiska īpaši tāpēc, ka mobilie tālruņu ražotāji ļauj uzņemt arvien augstākas kvalitātes foto un video. Tas, savukārt, nozīmē, ka lietotājam vairāk jādomā, kā šos failus saspiest vai kā citādi rediģēt, lai iekļautos robežās un šo saturu varētu nosūtīt. Taču, ja “WhatsApp” tik tiešām ļaus nosūtīt līdz 2 GB lielus failus, sagaidāms, ka šādi piesaistīs arī jaunus lietotājus, tostarp pārvilinās pie sevis “Telegram” lietotājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    29.03.2022 09:32

    Joprojam nesaprotu, KĀPĒC ‘telegram’ netiek slēgts Eiropā? Tā pat kā vkontakte…

    Tie ir krievijas veidoti, putinisma zombēšanas rīki, caur kuriem turpina brīvi izplatīties šī viltus informācija un viltus ziņu sērga, kas tālāk pārsūtīta citos kanālos un izplatās cilvēku vidū.

    Jo krievijā 70% cilveku joprojām uzskata, ka nekāds ‘karš’ nepastāv un tas ko rāda rietumos tās tiesi ir viltus ziņas, safilmētas kinostudijās u.t.t. pārejie 30%, reālie, tiek ātri apklusināti…
    Muļķīgi ir domāt, ka telegramā nenotiek ziņu monitorings, īpasi ņemot vēra Putina režīmu, tieši dati vairāk tiek ievākti šajā programmā, tikai netradicionālāk, tāpec publiski it kā izskatās, ka labāks par whatsapu, bet…

    Nez patlaban tās sankcijas izskatās vairāk pēc kāda joka, nevis kā reāla, jebsu tā lai ‘ES’ uz papīra ko darītu.

    Kristaps
    29.03.2022 09:36
    Reply to  Kristaps

    Vēl par Latviju – no televīzijas novaca visu krievijas ziņu platformu, bet kapēc krievu radio(kam finanses arī var viegli sasaistīt ar krievzemi) turpina brīvi skanēt, brīvi pārraidīt visu ko vēlas?

    Kursors.lv
    29.03.2022 09:46
    Reply to  Kristaps

    Tas ir jautājums NEPLP.

    digitalk
    29.03.2022 11:06
    Reply to  Kristaps

    zombēšanas rīki, bla, bla, bla. domā, ka CNN, Euronews, LTV1, u.c., neskaitot interneta ziņu portālus, tev dod patiesās ziņas? domāju, ka ne, ja tu sankcijas sāc uzskatīt par joku. propagandas bloķēšana informatīvajā karā atstāj mazāku iespaidu kā ekonomiskā blokāde.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Kristaps
    29.03.2022 16:25
    Reply to  digitalk

    Ziņas vispār kā sugu jau 5+ gadus ‘speciāli’ neskatos un neuzsūcu vienalga vai jevronews vai LTV1. Cik plašajā telpā redzu garam škirstot tik uzsūcu. Ziņās tapat neko ‘pozitīvu’ parasti nerāda un nestasta, tad priekškam man tās negācijas uztvert?
    Šeit vairāk domāju, par 50+ vecumu, kas ir PSRS laikā pieradināti uzticēties visam ko parāda un runā, īpaši ‘oficiālos’ kanālos.

    p.s. muča mana vairākas reizes ir izpaudusies, ka whatsappā atsūta viņai līdzīga gadu vecuma tante/darba kolēģe kkādu viģiku ko it kā nevar rādīt publiski pa tv jo notiek ‘cenzūra’
    Un tur uzfilmēts, ko asv valdība īstenībā no mums slēpj ciplanētiešus… Lieki teikt, ka sižetā pārliecina krievu valodā. ;) Un ta man pilnā parliecībā mēģina iestāstīt… Pēdejie viģiki nākuši tieši no telegram, jo tā esot ‘drošā’ vide kur cenzūra nepastāv-aicina instalēt.

    Pēdejo gadu laikā vispār ik dienu veicu visādus informatīvos pasakumus mučai, lai ja nedo dies pazvana no ”eiropas banku aizsardzības biroja” un krieviski saka, ka aizdomīgas darbības noverojuši, tad lai neuzķeras.

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Reinis Rozitis
    29.03.2022 11:22
    Reply to  Kristaps

    > Joprojam nesaprotu, KĀPĒC

    ES par daudz ko nevar vienoties, jo nu redz jāņem vērā visu viedokļi / jābūt vienbalsībai utt, bet kamēr eksistē visādi Orbāni (un no mums Ždanokas), tikmēr tas process ir garšs un salīdzinoši neefektīvs vai vispār apstājas ..

    p.s. neuzskatu gan, ka visu (saziņu) platformu slēgšana ir panaceja – proti viens ir slēgt avotus, kas izplata atklāti naidīgu un melīgu informāciju, bet paši sakaru līdzekļi jau to (tieši) nedara – pārraujot tos 70% vairs nu nekādi nevarēs mazināt, protams, ja ir jelkāda cerība, ka to var vispār panākt vairs.

    KKTK
    30.03.2022 08:26
    Reply to  Kristaps

    Kādu kapronu tu pīpē? Draugs jautā.

    Roberts
    29.03.2022 17:54

    Tagad varēs beidzot sērijas pārsūtīt caur wpp ?

    karlis
    29.03.2022 18:41

    es ar nesaprotu, kapēc tvitteris vēl joprojām netiek slēgts.
    un tad vēl derētu visus baložus arī atslēgt, lai pareizās ziņas neizplatās pārāk tālu.

    Krotow
    29.03.2022 19:36
    Reply to  karlis

    Pie reizes apsitiet visus pastniekus. Papīru un bērza tāsis arī aizliedziet.

    Uldis
    31.03.2022 08:27

    Varētu vēl bilžu kompresēšanu noņemt. Citādi no citiem pārsūtītās bildes Whatsapp nav lietojamas!

    Reklāma