Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka tikai dārgākie iPhone 14 Pro modeļi saņems jauno A16 procesoru

    Jaunākie raksti

    Viens no zināmākajiem Apple analītiķiem Ming-Chi Kuo paziņojis, ka nākamajā iPhone 14 modeļu paaudzē mēs varētu ieraudzīt divu dažādu mobilo procesoru izmantošanu.

    Attiecīgi, tikai iPhone 14 Pro un iPhone 14 Pro Max saņems jaunāko A16 procesoru, tikmēr lētākā iPhone 14 versija būtu aprīkota ar esošo A15 Bionic. Tādu pašu procesoru, kādu šobrīd izmanto trešās paaudzes iPhone SE un visa iPhone 13 līnija. Tas būtu solis, kā tiešām nodalīt šos te Pro modeļus, jo tie būtu aprīkoti ar jaunāko un jaudīgāko procesoru. Interesantākais šajā ziņā man likās tas, ka Kuo piemin iPhone 14 Max modeli, par ko iepriekš nebiju dzirdējis. Tas arī apstiprina, ka beigsies mazo viedtālruņu ēra Apple izpildījumā.

    Protams, jau šobrīd A15 Bionic procesors ir ļoti ātrs un spēj veikt visus nepieciešamos uzdevumus bez problēmām, tomēr iPhone modeļu augstajai cenai tas īsti nepiestāvēs. Vismaz pēc manām domām, tomēr arī Samsung savus flagmaņus aprīko ar diviem dažādiem procesoriem. Ming-Chi Kuo arī norāda, ka visi četri iPhone 14 modeļi būs aprīkoti ar 6GB operatīvo atmiņu, tomēr atšķirsies to veidi, un jaudīgākie Pro modeļi saņems LPDDR 5, kas būs pat pusotru reizi ātrāka nekā parastajā modelī izmantotā LPDDR 4X. Šeit gan baumas dalās, jo citi eksperti uzskata, ka Pro sērija saņems 8GB izmēra atmiņu. Šis konkrēti būs zināms tad, kad tiks prezentēti nākamās paaudzes iPhone.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    15.03.2022 15:27

    Laiks pāriet uz divu gadu ciklu.
    Katru gadu jauns iphone (vai jebkurš cits no flagmaņiem) ir pārāk bieži, jo tās tehnoloģijas sen vairs neattīstās tādos lēcienos kā viedtālruņu ēras sākumā.

    Oskars
    15.03.2022 23:59

    Katru gadu baumo. Un ziniet, katru gadu ari mainas. Tapec nekas nav shaja raksta originals. Es drizak mineshu ka Apple varetu atteikties no AXX procesoriem un pariet uz MX procesoriem.

    Reklāma