Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamie iPhone modeļi beidzot varētu saņemt lielāku operatīvo atmiņu

    Jaunākie raksti

    Visticamāk, ka nākamais iPhone 14 modelis tiks prezentēts šī gada rudenī, un arvien vairāk sāk parādīties dažādas baumas. Kā viens no lielākajiem jaunumiem varētu būt palielināta operatīvā atmiņa.

    Tie, kuri seko līdz viedtālruņu tehniskajai specifikācijai, būs piefiksējuši, ka iPhone modeļu operatīvās atmiņas izmēri ir 4 vai 6GB, un šis lielums nav mainījies jau vairākus gadus. Tikmēr Android viedtālruņos varam redzēt 8, 12 un 16GB lielas atmiņas. Kaut arī uz papīra šī starpība liekas milzīga, tomēr realitātē iOS operētājsistēma un Apple procesoru izmantošana ļauj telefonu veidot ļoti ātru un spējīgu. Izskatās, ka tomēr būs pienācis laiks arī iPhone palielināt operatīvo atmiņu.

    Tiek baumots, ka nākamie iPhone 14 Pro modeļi būs aprīkoti ar 8GB operatīvo atmiņu. Joprojām nav skaidrības par parasto iPhone 14 modeli, jo iPhone 13 ir aprīkots tikai ar 4GB RAM. Iespējams, ka nākamās paaudzes modeļi varētu darboties ar 6 un 8GB operatīvajām atmiņām. Protams, iPhone sakarā šī komponente tiešām nav tik svarīga kā Android. Tāpat tiek baumots, ka daļa modeļu vairs nebūtu aprīkoti ar ekrāna izgriezumu augšējā daļā, bet to varētu aizstāt tikai priekšējās kameras un FaceID izgriezums.

    Dzīvosim un redzēsim, taču lielos vilcienos netiek gaidīts kaut kas ārkārtēji jauns un iespaidīgs no jaunajiem iPhone telefoniem. Taču tie tiks prezentēti vien pēc pāris mēnešiem.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    21.02.2022 10:20

    “Dzīvosim un redzēsim, taču lielos vilcienos netiek gaidīts kaut kas ārkārtēji jauns un iespaidīgs no jaunajiem iPhone telefoniem. Taču tie tiks prezentēti vien pēc pāris mēnešiem.”
    7-8 mēneši ir “pāris”?

    digitalk
    22.02.2022 14:26

    cik tev kāju un roku?

    Marģeris
    21.02.2022 10:59

    varētu saņemt lielāku operatīvo atmiņu, vot par ko jāraksta raksti, to es saprotu.inovatīvi.
    bet tulīt androidi bļaus, ka viņiem ram uzgrade ir normāla lieta, lai tik raud!!!!

    Krotow
    21.02.2022 11:26

    RAM šram babam – tas viss ir bleķis. Lai kāds no brendiem atjauno slaideru formātu ar reālām numuru bloka pogām, kameru un minimāliem viedumiem izbīdāmajā daļā pēc Nokia 7230 parauga.

    Krotow
    21.02.2022 16:58

    Man te apkārt kaudzīte pazīstamu pensionāru un ne tikai raud ka formāts esot bijis mega labs. Ar vienu roku paceļams un saspiežams un arī kabatā labi ielienot.

    Basics
    21.02.2022 20:01
    Reply to  Krotow

    Man te apkārt kaudzīte pazīstamu pensionāru apguvuši tačskrīnu un priecājas, ka nevajag taustiņu 3x spiest lai tiktu pie burta un ekrāns daudz brangāks, nav acis jālauza. Var ne tikai piezvanīt bērniem un redzēt tos piedevām, bet ziņas palasīt portālos, feisbukos glupības paskatīties un jotubē laiku paīsināt. Un laika ziņas kaut 100x dienā, nav jāgaida ziņas TV vai radio.

    digitalk
    22.02.2022 14:29
    Reply to  Basics

    kaut kā nelīmējas kopā “acis nav jālauza” un “var ziņas palasīt”…

    Biteme
    22.02.2022 17:49
    Reply to  digitalk

    Acis jālauza uz podziņfona ekrāna. Tiešām nesaprati?

    Krotow
    22.02.2022 14:49
    Reply to  Basics

    Tā publika par sejasgrāmatu neinteresējas. Dators viņiem ir. Telefonu vajag tieši zvanīšanai un īsziņām. Vēl Whatsapp atbalsts būtu labi. Saka ka slaidera formāts esot visērtāk lietojamais. Jautājumi vēl ir?

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Biteme
    22.02.2022 17:55
    Reply to  Krotow

    Heh, šitie pensionāri brangi skrollē facebuku telefonā, jo – ātrāk taču, telefons vienmēr pa rokai. Datoru ieslēdz, kad brīvāks brīdis – i ziņas, i filmas paskatīties. Dēļ tādiem sīkumiem kā izskriet cauri lentai vai virsrakstiem jau neiešot laptopu kurbulēt. Kad kautko pērk, tad gan laptopā – lai var i izpētīt labāk, i ērtāk darboties. Nu, daži vienmēr skatās atpakaļ, tur neko neiesāksi. Zāle bija zaļāka un datori – lielāki. Mja.

    kontradmiral
    21.02.2022 17:03

    Man iphonam vislielākie pārmetumi ir bateriju un nepatīk kā ekrāns respondē aukstā laikā. Visu cieņu šai nozarei, bet ir sajūta, ka vairākus gadus tiek uzlabots esošās lietas, bet pārsteigumi jāgaida no citām tehnoloģijām.

    gron
    22.02.2022 21:11
    Reply to  kontradmiral

    Kādu Iphone lieto, ja nav noslēpums un cik ir baterijas health?
    Nezinu nevienu, kurš kopš Iphone 11 laikiem sūdzētos par Iphone darbību aukstumā

    Basics
    21.02.2022 19:57

    Ne jau no labas sirds palielinās. Acīmredzot, OS vai izstrādes freimworki kļuvuši smagāki. Vai talantīgie indieši no core dev team devušies pie konkurentiem, nācās ņemt vietā kas ir tirgū.

    Skābene
    23.02.2022 08:44

    Iepriekš te komentāros esmu lasījis, ka Iphone nevajag lielas operatīvās atmiņas, jo superīga sistēma, nav jau nekāds Android, kam vajag lielu operatīvo atmiņu. :)
    Esmu arī lasījis, ka ideālais izmērs Iphone ekrānam esot 4 collas, jo var aizsniegt visus ekrāna stūrus ar vienas rokas īkšķi un ka tie lielie ekrāni ir domāti stulbajiem Android telefoniem.
    Tāda sajūta, ka Iphone pamazām sāk degradēties un līdzināties Android pasaules telefoniem. :)

    Reklāma