Web Analytics
More
    Reklāma

    TikTok video garums sasniegs 10 minūtes

    Jaunākie raksti

    Lietotne TikTok paziņojusi, ka tā pagarinās savu video garumu nu jau līdz desmit minūtēm. Līdz ar to no īsa satura video platformas un sociālā tīkla, TikTok jau sāk tēmēt YouTube virzienā.

    Kad 2016. gadā TikTok nonāca pie lietotājiem, lietotnē bija iespējams uzfilmēt vien nieka 15 sekunžu īsu video, kas arī bija panākumu atslēga. Tāpat kā algoritms, kādā lietotāji redz video. Šajā laikā to garums ticis palielināts attiecīgi līdz 60 sekundēm un pagājušajā vasarā jau līdz trīs minūtēm. Kāpums līdz desmit minūtēm būs jau trīsreiz lielāks. Mērķis ir uzrunāt vēl lielāku auditoriju, kā arī satura veidotājiem sniegt plašākas iespējas radoši izpausties.

    Reklāma

    Šis ir pretējs solis tam, ko dara konkurenti, jo šajā laikā Instagram un YouTube ir izlaiduši savas īso video alternatīvas, sekojot TikTok popularitātei. Tikmēr šī lietotne darbojas pretēji, piedāvājot arvien garākus video. Kā redzēju kādā Twitter ierakstā, tad šī varētu būt liela konkurence YouTube, tomēr par šo apgalvojumu būšu nedaudz skeptisks. TikTok vairāk uzrunā jaunāku auditoriju, kā arī tam nav tik labs atskaņotājs tieši interneta pārlūkā nekā YouTube. Tomēr būs interesanti sekot notikumu gaitai.

    Pašam TikTok gan tagad nāksies vairāk strādāt pie satura pārbaudes, jo tas kļūs garāks, līdz ar to būs jāspēj arī to moderēt, lai tiktu attēlotas patiesas un vadlīnijām atbilstošas lietas.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    02.03.2022 14:37

    Un TikTok serviss nav neko darijis lai bloketu, gan iznjemtu dezinformaciju, gan citus lidzigus video. Pat ar viltotu itka Ukrainas prezidenta runu, kas ir ieraksts, kur aicina ziedot ja nemaldos kripto valutu. Blakus izvietotu QR kodu, uz neisto macinju. Kas domajas ir video autora. Ir ari video ar loti lidzigi viena vieta uzfilmetu kadru uz kadam blakus eekaam. Sieviete it kaa raud. Ari tiek maldinati cilveki. Jo pievienots ka live stream. Jasledz tiktok eiropa vai nu jacinas ar shadiem lietotajiem.

    LAN
    02.03.2022 16:04

    Jā, lielisks konkurents Youtube pirms 12 kadiem, kad arī YT bija 10 un pēcāk arī 15 minūšu ierobežojumi.
    Lai tagad konkurētu vajadzētu pacelt to pašu limitu līdz 12h, iespējot video atskaņošanu split ekrānā, fonā un ar aizslēgtu ekrānu, lejupielādes iespējas. Pārviliniet manus satura veidotājus un ņemiet manu naudu par abonamentu!

    Reklāma