Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” plāno noteikt vecuma ierobežojumu atsevišķa satura skatīšanai

    Jaunākie raksti

    Video koplietošanas lietotne “TikTok” nākusi klajā ar plāniem par satura patēriņa kontroli. Uzņēmums paziņojis, ka sāk meklēt risinājumus vecuma ierobežojumam atsevišķu videoklipu skatīšanai, šādi cenšoties veicināt drošu satura patērēšanu bērnu un pusaudžu vidū. “TikTok” norāda, ka primārais mērķis esot pasargāt jaunākos lietotājus no pieaugušajiem paredzēta satura vai citiem potenciāli nepiemērotiem videoklipiem.

    “TikTok” līdzīgi kā citi sociālie tīkli nesen saskāries ar pastiprinātu kontroli par to, kā lietotne nodrošina lietotāju drošību, īpašu uzmanību veltot bērniem un pusaudžiem. Jau pērnā gada rudenī “TikTok” deva mājienu, ka strādā pie satura patēriņa ierobežojumiem jaunāko lietotāju vidū. Pašreiz uzņēmums jau var dalīties ar plašākiem plāniem šajā ziņā.

    Reklāma

    “TikTok” globālo problēmu politikas vadītāja Treisija Elizabete uzsvērusi, ka lietotne jau sen pazīstama ar savu “neticami precīzo ieteikumu algoritmu” un pašreiz strādā pie funkcijas, kas varētu klasificēt videoklipus, balstoties uz “satura briedumu”. Viņa stāsta, ka brīdī, kad sistēma būs pilnībā pabeigta, saturs, ko “TikTok” identificējis kā pieaugušo auditorijai domātu, var tikt ierobežots bērniem un pusaudžiem. Elizabete gan sīkāk nepaskaidroja, kā lietotne noteiks videoklipa brieduma līmeni, pamatojot, ka darbs pie jaunajām izmaiņām vēl ir agrīnā stadijā. Taču, iespējams, brieduma līmenis varētu līdzināties reitingiem, ko izmanto filmām un videospēlēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    09.02.2022 17:42

    Šodien pamēģināju Tiktoku.
    “neticami precīzo ieteikumu algoritmu” gan neatradu, taču vismaz atradu kur nonāk dislaikotākie YT video sagrieztā veidā ar mūziku pa virsu.

    Reklāma