Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas speciālisti modernizē zibmaksājumu sistēmu Kenijā

    Jaunākie raksti

    Latvijas speciālisti no informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Tietoevry” ir modernizējuši Kenijas nacionālo zibmaksājumu sistēmu, sadarbojoties ar Kenijas Banku asociācijas meitasuzņēmumu “Integrated Payment Services Limited”. Tādējādi valsts kļūst par vienu no pirmajām Āfrikā, kas izmanto inovatīvus norēķinu risinājumus un mikropakalpojumos balstītu sistēmu.

    Latvijas speciālistu izstrādātā zibmaksājumu sistēma garantē naudas līdzekļu pārvaldības iespējas Kenijā. Sistēmā integrētas tādas priekšrocības kā maksājumu uzraudzība, atskaišu sagatavošana, dažādu krāpniecisku norēķinu operatīva novēršana, kā arī maksājumu organizēšana. Risinājuma atvērtā arhitektūra paredz gan jaunu maksājumu produktu, gan pakalpojumu papildinājumu, lai piedāvājumu klāstu varētu paplašināt atbilstoši gala lietotāju nepieciešamībai.

    Reklāma

    “Maksājumu tirgū ir skaidri novērojama tendence, ka patērētāju prasības pieaug. Mūsu mērķis ir nodrošināt, ka centrālās bankas, maksājumu servisa nodrošinātāji un komercbankas ir soli priekšā šīm prasībām. Lepojamies par starptautiska līmeņa sadarbību, kas ļauj Latvijas komandai izstrādāt un ieviest Kenijā jaunākās paaudzes zibmaksājumu risinājumu. Modernizētā sistēma rada iespēju valstīs iedzīvināt zibmaksājumu paradumus, piemēram, maksājumus pēc pieprasījuma, elastīgus norēķinu scenārijus, vienlaikus nodrošinot lielisku stabilitāti,” skaidro “Tietoevry” Latvijas filiāles maksājumu un karšu vienības vadītājs Valdis Janovs, uzsverot, ka pandēmijas iespaidā projekta ieviešana notikusi pilnībā attālināti, kas pierādot abu iesaistīto komandu kompetenci, lai spētu to pilnveidot noteiktajos termiņos jebkurā situācijā.

    Kenija ar vairāk nekā 53 miljoniem iedzīvotāju būs viens no līderiem inovatīvo norēķinu industrijā, pateicoties “Tietoevry” un “Integrated Payment Services Limited” sadarbībai, kas valstī ir ļāvusi ieviest nacionālo zibmaksājumu sistēmu atbilstoši jaunākajām regulatora prasībām un patērētāju tendencēm.

    “Mēs sagaidām, ka jaunā zibmaksājumu sistēma, ko ieviesa “Tietoevry”, ļaus bankām Kenijā, tā arī citiem industrijas spēlētājiem – finanšu tehnoloģijuuzņēmumiem, maksājumu pakalpojumu sniedzējiem un mobilo sakaru nodrošinātājiem piedāvāt saviem klientiem jaunas zibmaksājumu iespējas. Papildu tam, banku industrijas dalībniekiem tiek sniegta iespēja migrēt uz industrijā vadošo, moderno ISO2022 maksājumu standartu, tādā veidā nodrošinot iespēju uzlabot ikdienas darbības un ieviest labāko praksi KYC (Know Your Customer) un AML (Anti Money Laundering) procesu veikšanā,” pauž uzņēmuma “Integrated Payment Services Limited” operatīvais direktors Seun Owoeye.

    Kompānija projektā izlēma veidot partnerību ar uzņēmuma “Tietoevry” speciālistiem no Latvijas, ņemot vērā līdz šim veiksmīgo pieredzi zibmaksājumu izveidē visā pasaulē. Jau pērn Maldīvijas Monetārā Pārvalde parakstīja līgumu ar “Tietoevry” par zibmaksājumu programmatūras ieviešanu Maldīvu salās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Georgs Vahtanovs
    09.02.2022 23:00

    khm. Nigērija un Kenija ir divas neatkarīgas valstis.

    Kursors.lv
    09.02.2022 23:02

    Oi, piedošanu – nokļūdījos. Tik daudz domāju par Nigēriju, ka tā arī ierakstīju virsrakstā. Pareizā valsts ir Kenija. Tiešām atvainojos.

    Reklāma