Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpmāk maksājumus no valsts saņemsim zibenīgi

    Jaunākie raksti

    Līdzšinējos divus gadus zibmaksājumu sniegtās priekšrocības bija iespēja novērtēt ienākošajos sabiedrības norēķinos ar valsti. Taču tagad zibenīgus maksājumus varēs saņemt arī no valsts puses. Ziņots, ka Valsts kase uzsākusi izejošos zibmaksājumus, kas iepriecinās valsts budžeta iestāžu un citu valsts iestāžu klientus – gan iedzīvotājus, gan uzņēmējus.

    Praktiski šīs izmaiņas nozīmē to, ka iedzīvotāji un uzņēmumi saņems zibenīgi ātrus maksājumus no Valsts kases, piemēram, nodokļu atmaksu, pabalstus, samaksu par valsts pārvaldei sniegtajiem pakalpojumiem utt.

    Reklāma

    Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš uzsver, ka izejošo un ienākošo zibmaksājumu nodrošināšana sekmē finanšu sektora un valsts pārvaldes sadarbību un digitālo attīstību.

    Jāpiezīmē, ka 2017. gadā Latvija kļuva par pirmo eirozonas valsti, kas sāka izmantot zibmaksājumus. Šos pārskaitījumus iespējams veikt pāris sekunžu laikā. Zibmaksājumus iespējams veikt jebkurā diennakts laikā, kā arī brīvdienās un svētku dienās.

    AvotsTvnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš U
    10.04.2024 11:30

    Problēma nav maksājumu ātrumā, bet vairāk to izskatīšanas ilgumā.

    grh
    10.04.2024 14:04
    Reply to  Mārtiņš U

    +100
    Kuru satrauc tas vai VID ieskaitīs pārmaksu piektdien no rīta vai pēcpusdienā? Vienīgie varētu būt tie, kuriem patīk dzīvot uz naža asmens jeb vienmēr iztērēt visu pieejamo naudu ASAP.
    Cik noprotu, tad līdz šim ilgākais ko varētu nākties gaidīt ir no piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam. Darba dienās maksājumus veic 2 dienā. Baigais ieguvums jau nav.

    Kursors.lv
    10.04.2024 14:27
    Reply to  grh

    Kāpēc ilgi gaidīt naudu, ja tehnoloģijas ļauj to saņemt zibenīgi?

    Skābene
    10.04.2024 16:47

    Nu nesanāk zibenīgi, kā jau te raksta, iesniedzi VID deklarāciju un tad gaidi nezināmu laiku līdz izmakai! Kad mēnešiem gaidi VID lēmumu tur tās stundas vai dienas vairs neko nemaina!
    Drīzāk vajadzētu VID ieviest līgumsoda zibmaksājumus, tiklīdz VID kavē, tā par katru sekundi kontā iekrīt līgumsods! Tā gan būtu baigā štelle! Citādi VID visiem rēķina līgumsodus par katru kavēto dienu, bet pašiem nav nekādas samaksas disciplīnas.

    Gints
    12.04.2024 15:41

    pajautā to LUMINOR – lēnākajai bankai šaipus Urāliem

    Reklāma