Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamais iPhone iOS atjauninājums varētu ļaut iPhone pieņemt kredītkaršu maksājumus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple strādā pie sava risinājuma, kas ļaus iPhone viedtālruņiem pieņemt fiziskus bankas karšu maksājumus, neizmantojot papildu iekārtas un programmatūru.

    Līdzīgu servisu pavisam nesen sāka piedāvāt mūsu Citadele banka, un, kā ierasts, Apple kopumā seko tehnoloģiskajām iespējām aiz muguras. Mazie uzņēmumi un privātpersonas varēs izmantot savus iPhone tālruņus, lai to aizmugurē pieliktu bankas karti, ar kuru tiks veikts maksājums. Tas, visticamāk, būs iespējams pateicoties NFC tehnoloģijai, kas jau ir iebūvēta esošajās ierīcēs.

    Uzņēmums šo tehnoloģiju attīstīta un izstrādā jau no 2020. gada, kad Apple iegādājās jaunuzņēmumu Mobeewave, kas tajā laikā darbojās pie tehnoloģijas. Tas arī norāda uz potenciālo risinājumu. Pagaidām nav skaidrs, vai iPhone maksājumu pieņemšana būs iebūvēta tieši Apple Wallet lietotnē un servisā, tomēr komandas sadarbojas savā starpā.

    Tā kā esošajiem iPhone modeļiem jau ir NFC tehnoloģija, tad šī iespēja būs atkarīga no programmatūras, kas nozīmē, ka jau ar nākamo iOS 15.4 mēs to varētu ieraudzīt. Burtiski tikko Apple izlaidusi iOS 15.3 versiju, kas labo Safari kļūdas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    28.01.2022 17:23

    Es varbūt kļūdos, jo nav bijusi nepieciešamība šādu iespēju izmantot, bet gadījumā samsung S21 (vai pat s20) šāda iespēja jau nebija?

    Aigars Axx
    30.01.2022 02:13
    Reply to  geksis

    Iespēja bija, bet softa nebija.

    Kārlis
    30.01.2022 22:10

    Bāc, kā man patīk maksāt ar parastu kredītkarti, kurai ir jāievada PIN kods.
    Cerams, ka tas nemainīsies vēl ilgi.

    Tas, protams, ir labi, ka kāds izmanto telefonu kā vienīgo savas dzīves (hvz kā to pareizi nosaukt) …
    Un cerams, ka viņiem tiks sniegts viss nepieciešamais atbalsts.

    Reklāma