Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmantojot AirTag, sieviete atklāj, ka pārvietošanas kompānija viņai melojusi par savu atrašanās vietu

    Jaunākie raksti

    Kopš Apple AirTag izziņošanas pagājušajā gadā, esam dzirdējuši par dažādiem interesantiem veidiem, kā tie tikuši izmantoti. Vēl viens atgadījums ASV parāda to, kā sieviete, izmantojot AirTag, atklājusi, ka viņai melojis pārvietošanas uzņēmums.

    Kliente bija pieteikusi mantu pārvešanu no Kolorādo uz Ņujorkas štatu ASV, jo saistībā ar sava vīra, armijnieka, profesiju, bieži vien nākas mainīt dzīvesvietu. Bija pienākusi šī reize, un sieviete izmantoja pārvadāšanas pakalpojumus, un lai zinātu, kur atrodas viņas mantas, AirTag izsekošanas piekariņš tika ievietots vienā no kastēm. Tā izmantošana atklājusi, ka kravas automašīnas šoferis, kurš veicis pārvadāšanu, ir melojis sievietei par savu atrašanās vietu, kad viņa sazinājusies.

    Šoferis ir norādījis, ka zvanīšanas dienā vēl joprojām atrodas Kolorādo un preču nogādāšanai Ņujorkas štatā būs nepieciešamas vairākas dienas, taču kliente jau zinājusi, ka tās atrodas Ņūdžersijā, kas ir vien dažu stundu attālumā no jaunajām mājām. To viņai palīdzējis atklāt AirTag, kas joprojām atradās pārvietošanas kastē, un ziņojis par reālo kravas atrašanās vietu. Šo informāciju viņa nodeva pašam šoferis, kurš, kā izrādās, ciemojās pie savas draudzenes, un itin ātri tika saskaņots jauns piegādes datums. Jau tagad ir zināms, ka sieviete ir saņēmusi savas mantas.

    Amerikāņiem ir izdoma, un arī YouTube platformā ir redzēti līdzīgi video, kuros ar AirTag palīdzību mēģina izsekot dažādus sūtījumus, lai analizētu to kustību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    27.01.2022 12:18

    Amerikā auto vadītājs varētu tiesāties ar klienti par nelikumīgu izsekošanu. Savukārt klientes advokāts spiestu uz to, ka verķis bija klientes mantās, nevis kravas auto. Strīdā uzvarētu advokāti, jo abu darbs tiktu apmaksāts jebkurā gadījumā.

    Lauris
    27.01.2022 14:41

    Gribētu kādu atbildi par AirTag – vai tad viņš nestrādā uz bluetooth principa un rāda kur atrodas tikai darbības rādijusā ar telefonu? tieši tāpēc nevēlējos pirkt viņu, ka tāda spēļmantiņa vien ir – vai tad viņš spēj ziņot kur atrodas arī simtiem kilometru attālumā un kā viņš tad to dara? Noteikti kāds zin labāk par mani un var atbildēt.

    Artis
    27.01.2022 16:30

    Savukārt, ja Tev ir iPhone un nejauši līdzi vizinās svešs airtags, tad Tavā telefonā parādās informācija par to. Pārbaudīts.

    wils
    28.01.2022 12:46
    Reply to  Lauris

    Bluetooth 5.0 darbības rādiuss ir līdz 240m attālumam. Tas pēc izziņotā standarta.

    Krotow
    27.01.2022 15:22

    Līdzīgi jaunumi var pārvadātājiem radīt vēlmi “apstrādāt” vedamās mantas ar EMP.

    Biteme
    27.01.2022 16:42
    Reply to  Krotow

    – Ko šodien ved?
    – Laptopi, videokartes…
    – Tūlīt uzbliezīšu ar EMP, lai nav jādreb par vērtīgo kravu

    Krotow
    27.01.2022 17:05
    Reply to  Biteme

    Rakstā gan bija runa par privātām mantām.

    Māris
    27.01.2022 19:37
    Reply to  Krotow

    Pareizi privātais laptops nekvalificējas kā privātā manta ;)

    Fedja
    27.01.2022 23:43
    Reply to  Krotow

    Atradīsi ar savu Iphone un ziņosi policijai, ka klients tevi izseko! Pieprasīsi lai nodrošina aizsardzību un neļauj tev tuvoties tam manjakam🤣

    davix
    28.01.2022 10:09

    Vai šo var izmantot kā papildus drošības sistēmu automašīnām? Ir kādam pieredze? Ar to es domāju, paslēpjot šādu ierīci automašīnā, būtu iespēja tās izsekošanai zādzības gadījumā. Izklausās salīdzinoši labs un arī diezgan lēts risinājums.

    Elektriķis
    28.01.2022 10:37
    Reply to  davix

    Es tādu iekarināju savā ID.3, tādā veidā aizlāpot nepilnību aplikācijā, kura nespēj parādīt auto atrašanās vietu. Oficiālajā VW servisā un tā apkārtnē darbojās, bet tad, kad iedevu auto uz virsbūves apstrādi vienā Pļavnieku garāžā, nekā…laikam ka tiem čaļiem nebija Ābolfonu.

    LAN
    28.01.2022 16:07
    Reply to  davix

    Rekur labāks variants, jo gadījumā ja zaglim būs iPhone, tad redzēs notifikācijā ka Tags velkās līdzi (lai gan var būt pagrūti atrast, ja esi radošs). 🤔
    Lai nu kā, vēl ir labs šāds variants:
    https://youtu.be/CeStrH-5Llo

    Reklāma