Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone svin 15 gadu jubileju

    Jaunākie raksti

    Janvāris iezīmē visai svarīgu datumu viedtālruņu attīstībā un pat vēsturē, jo tieši 2007. gada 9. janvārī tika prezentēts pirmais iPhone telefons.

    Pirms 15 gadiem šo revolucionāro ierīci prezentēja tā laika Apple vadītājs Stīvs Džobs, un šī ierīce principā ir radījusi to produktu klāstu, ko šobrīd saprotam ar viedtālruņiem. Protams, iPhone nebija pirmais telefons ar iespēju pieslēgties internetam un piedāvāt citas iespējas, tomēr tas bija unikāls, jo piedāvāja to visu darīt bez daudzu fizisko pogu klātbūtnes, izmantojot vien telefona displeju. Pirmā iPhone modelis bija aprīkots ar 3,5 collu LCD displeju, 2MP kameru, Samsung procesoru un ikonisko sākuma pogu. Laika gaitā esam nonākuši jau līdz modeļiem, kuriem principā ir tikai ekrāns.

    Kā savulaik teica pats Džobs, tad iPhone sevī apvienoja līdz tam esošo iPod mūzikas atskaņotāju, telefonu, kā arī ierīci, ar kuru ir pieejams internets. Tāpat iPhone radīšana atklāja moobilo lietotņu pasauli, kura šobrīd jau ir attīstījusies, kā atsevišķs biznesa virziens. Joprojām iPhone paliek populārākais Apple produkts, un kā liecina 2021. gada dati, tad aktīvo ierīču skaits sasniedz vienu miljardu, un pagājušajā nedēļā uzņēmums kļuva par pirmo trīs triljonu dolāru vērtības uzņēmumu.

    Apple iPhone nav zaudējis savu popularitāti, jo tas joprojām ir populārs un jauni modeļi tiek prezentēti katru gadu, tāpēc varam pietiekami droši teikt, ka šī gada septembrī ieraudzīsim iPhone 14 modeli. Gan jau tas nesīs salīdzinoši mazas, tomēr pārdomātas izmaiņas, lai turpinātu cilvēkus turēt Apple ekosistēmā uun kvalitātē, turpinot savu dominanci pasaules viedtālruņu tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma