Web Analytics
More
    Reklāma

    Airbus un Boeing pauž satraukumu par 5G ietekmi uz lidmašīnu vadību

    Jaunākie raksti

    Vieni no galvenajiem lidmašīnu ražotājiem pasaulē – Airbus un Boeing – pauduši savu satraukumu par to, ka 5G savienojums varētu ietekmēt lidmašīnu nolaišanos, tāpēc šobrīd notiek papildu izpētes darbi tieši ASV teritorijā.

    Situācija ir saistīta ar to, ka 5G varētu traucēt lidmašīnu radio altimetram, kas ir īpaši svarīgi nolaišanās laikā un var radīt bīstamas situācijas. Tieši tāpēc mobilo sakaru sniedzēji Verizon un AT&T atlikuši savu 3,7-3,8GHz frekvenču palaišanu, lai ASV aviosatiksmi regulējošā iestāde spētu veikt padziļinātākus pētījumus par šo situāciju. Airbus un Boeing vadītāji pat iesnieguši oficiālu vēstuli ASV transporta sekretāram, lai norādītuu uz šo nopietno situāciju, un valdība ir atbildējusi ar likuma izmaiņām, ka vismaz līdz 2022. gada vasarai būs laiks pētījumiem.

    Reklāma

    Pagaidām runa ir tikai par ASV gaisa telpu, tomēr arī Francijā tiek rekomendēts lidojuma laikā izslēgt telefonus ar 5G savienojumu, lai neradītu interferenci ar lidmašīnas vadības paneli. Šī ir nopietna ziņa un pamatotas bažas par ātrā mobilā savienojuma ietekmi uz gaisa satiksmi, un jācer, ka pētījumi apstiprinās labāko iznākumu gan interneta lietotājiem, gan lidmašīnu pilotiem. Kā arī situācija labi parāda to, ka tehnoloģiskajā attīstībā ir jāsadarbojas vairākām iesaistītajām pusēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma