Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks paziņojis, ka šogad nodokļos samaksās vairāk nekā 11 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Esam rakstījuši, ka “Tesla”, “SpaceX” un citu uzņēmumu vadītājs Īlons Masks ir turīgākais cilvēks pasaulē. Nekas nav mainījies arī šobrīd – viņš joprojām ieņem stabilu pirmo pozīciju. Tomēr viss nav tik saldi kā izklausās. Īlons Masks paziņojis, ka šogad nodokļos samaksās vairāk nekā 11 miljardus ASV dolāru, kas ir lielākā summa, ko kāds amerikānis jebkad atdevis nodokļos.

    Lai samaksātu šo iespaidīgo summu, Maskam īsti nekas cits neatlika kā novembra sākumā ķerties pie savu “Tesla” akciju pārdošanas. Viņš jau iepriekš darījis zināmu, ka, vadot “Tesla” uzņēmumu, algu saņem nevis skaidrā naudā, bet gan akcijās.

    Jāpiezīmē, ka gan Īlonam Maskam, gan citiem miljardieriem tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība, kad runa ir par nodokļu maksāšanu. Ziņots, ka, piemēram, 2018. gadā Masks neesot samaksājis ne dolāru nodokļos, savukārt vēl četrus gadus iepriekš kopā samaksājis ap 455 miljoniem dolāru, neskatoties uz to, ka viņa bagātību apmēri pieauga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    21.12.2021 08:15

    Kā viņš var dirst. Meklē tikai dažādus iemeslus, lai pārdotu akcijas. Viņš saprot, ja nebūs “labs” iemesls pārdošanai, Tesla burbulis pārplīsīs nedaudz ātrāk kā tam paredzēts. Bet plīsīs tad, kad viņš līdz nākamā gada beigām nespēs piegādāt Tesla Semi lielajiem pasūtītājiem, vai tad kad nespēs piegādāt 100k tesla automobīļus savam lielajam klientam. VIņš savu biznesu tur uz preorderiem. Nauda šodien, prece- varbūt…

    Ciemos pie Usinss
    21.12.2021 14:13
    Reply to  Usinss

    Nu gan runā tu aplamas lietas.

    Te ir spēlītes bet PR vairāk. Būtu sekojis līdzi tad zinātu, ka kādu laiku atpakaļ viņš Twitter ielika aptauju vai pārdot 10% Tesla akciju bez paskaidrojuma kāpēc. Cilvēku vairākums nobalsoja PAR, un tad viņš tā kā pārdeva. Tagad oficiāli apstiprinās, ka viņš būtu tik un tā pārdevis dēļ tā kā nodokļi jāmaksā, bet izspēlēja PR ar it kā cilvēkiem ir izvēle balsot.

    Un nespēs piegādāt lielajiem klientiem? Un tad? Pārcels datumu un piegādās velāk. Maskam neviens projekts nav reklametajā laikā ticis piegādāts. No tavas mutes izklausās, ka tu tikai vēlies, lai vinš izgāžas un bankrotē vai arī “notinas” ar naudu no preorderiem. Izskatās, ka tu jutīsies labāk, kad Masks būs “tas ļaunais”.

    Sēdēt dīvānā un tik gudri pirst māki

    Null
    23.12.2021 01:40

    Masks jau izgāzās ar savu spandex robotu, plaušu ventilēšanas aparātiem, Hyperpoop. Biržas spekulants un tukša gaisa tirgotājs, nekas vairāk.
    P.S. Tesla nav viņa radīta kompānija, viņa sačakarēta gan.

    davix
    21.12.2021 10:57

    Priekš turīgajiem mūsdienās ir gan “tik saldi kā izklausās”. Pat tie 11 miljardi proporcionāli ir mazāk kā jebkurš godīgi maksājošs iedzīvotājs samaksā nodokļos. Turīgo spekulēšana ar tekstiem par milzīgo nodokļos samaksāto apjomu tik un tā neiztur kritiku un ir tīrs populisms, ja vērtē proporcionāli nomaksātos nodokļus.

    Tik skaudrā patiesība, ka vieniem tas ir izdzīvošanas jautājums, turīgajiem tas ir trešās villas vai jaunākas jahtas iegādes jautājums.

    Gundars
    21.12.2021 12:10
    Reply to  davix

    Par proporcijām tev ir taisnība 100%. Ok, visu cieņu par summu, jo atšķirībā no valsts darbos sēdošajiem ierēdņiem, Masks tos nodokļus tiešām maksā pats no sava sapelnītā. Ierēdņu nodokļu daļu algas lapiņā apmaksājam mēs ar saviem nodokļiem.
    Un jā – ja viens atdodot algas nodokļus spiests rēķināt vai būs akcijas desa jāskatās veikala plauktā un vai bērnam būs otro gadu ar tām pašām drēbēm jāstaigā, tad bagātnieks vienkārši neieguldīs kārtējā pārcenotajā villā, uz kuru daudziem pat nemaz nav laika aizbraukt.
    p.s. neesmu bagātnieku nīdējs, ir jāatīstās un jācenšās pelnīt. Bet jāskatās arī reāli uz katra “problēmām” dzīvē.

    Skābene
    21.12.2021 16:59

    Interesanti, ka Latvijas valsts 2021.gada budžets ir akurāt ~11 miljardi euro. :)

    Silvis
    22.12.2021 18:54

    Visi tik gudri, kaut kāds no Jums spētu sakārtot savu biznesu lai nopelnītu 1% no Maska peļņas, dirst (atvainojos) mēs visi mākam….

    Null
    23.12.2021 01:36

    Nu nekas, SpaceX banāls bankrots ir tuvu un varēs mazāk nodokļos maksāt.

    Reklāma