Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlona Maska “Twitter” sekotāji aptaujā nobalsojuši, ka viņam jāpārdod 10% savu “Tesla” akciju

    Jaunākie raksti

    “Tesla” vadītājs un viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē Īlons Masks ir arī ļoti aktīvs “Twitter” lietotājs. Aizvadītajā sestdienā viņš izveidoja aptauju, lai noskaidrotu sekotāju viedokli par “Tesla” akciju pārdošanu. Masks jautāja, vai sekotāji atbalsta viņa ideju pārdot 10% no savām “Tesla” akcijām ap 21 miljarda dolāru vērtībā. “Tesla” boss arī piebilda, ka aptaujas rezultātus pilnībā ņems vērā un rīkosies atbilstoši tiem.

     

    Svētdienas vakarpusē aptauja noslēdzās, tajā savu viedokli izsakot ap 3,5 miljoniem no 62,8 miljoniem Īlona Maska sekotāju. 57,9% no tiem atbildēja, ka atbalsta “Tesla” akciju pārdošanu, savukārt atlikušie 42,1% – neatbalsta. Līdz ar to izskatās, ka Masks pārdos daļu no savām “Tesla” akcijām.

    Ja tiks pieņemts priekšlikums aplikt ar nodokli nerealizēto jeb “uz papīra” esošo peļņu, Maskam būs vajadzīgs kāds skaidras naudas avots. Akciju pārdošana būtībā ir vienīgais veids, kā samaksāt nodokļus, jo Īlons Masks algu saņem nevis skaidrā naudā, bet akciju veidā.

    Bija sagaidāms, ka šie notikumi atspoguļosies arī akciju tirgū. Tomēr pirmdien, 8. oktobrī, “Tesla” akciju vērtība samazinājās vien ap 3%, kas ir mazāk nekā gaidīts.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    09.11.2021 08:51

    …un realitātes šovs turpinās…
    No notikuma vietas ziņo Kursors elvē korespondente Keitija.

    Anda
    09.11.2021 10:16
    Reply to  Čiekurs

    ar 2 dienu aizturi

    Raivis Terinks
    09.11.2021 10:06

    Šis viss pamatīgi smird pēc manipulācijām ar akciju tirgu. 1. Epizode: Vispirms Eleons ietvītoja kā pārdos tūkstošiem Teslas priekš Hertz auto nomas. (Zināšani, Hertz faktiski nobankrotēja 2020.gadā). Teslas akcija kāpa debesīs, bet tad Eleons atzinās, ka līgums ar Hertz nemaz nav parakstīts. 2.Epizode: Minētais tvīts un aptauja. Nu kurš normāls biznesmenis izlems pārdot/nepārdot, prasot tautas viedokli? Attiecīgi, viss šis ir pamatīgs teātris, un Eleons vnk spēlējas ar masām, un iespējams spēlējas ar akciju cenu, jo šādi paziņojumi ļauj sašūpot akciju tirgu. P.S. Vakar parādījās ziņa ka Eleonam par nodokļiem iestādes pieprasījušas sodu baisā apmērā, (šeit pieminētajā tvītā Eleons aŗrīraksta par nodokļiem) un tapēc Eleons domā kur dabūt naudu, – viens no variantiem pārdot akcijas.

    Last edited 2 years ago by Raivis Terinks
    Elektriķis
    09.11.2021 10:25
    Reply to  Raivis Terinks

    “Nu kurš normāls biznesmenis izlems pārdot/nepārdot, prasot tautas viedokli?”
    Šķiet ka viņš pats ir atzinis ka neesot normāls…
    Viņa metode, kā viņš to dara ar raķetēm, taisīt fiksos eksperimentus lai testētu sistēmu un pēc tam pielabotu.

    digitalk
    10.11.2021 13:28
    Reply to  Elektriķis

    un kas tad metodei vainas, ka tu to nolēmi sasaistīt ar “nenormālību”?

    Elektriķis
    10.11.2021 18:17
    Reply to  digitalk

    Metodei nav ne vainas, un arī atzīt, ka neesi normāls, ir OK.
    Būtībā nesaistīju. Pirmās divas rindkopas ir sastītas, trešā – pati par sevi :)

    Ivars
    09.11.2021 10:50
    Reply to  Raivis Terinks

    Pārdot akcijas ir viņa vienīgais reālais veids kā tikt pie naudas, kas nepieciešams, lai nomaksātu faktiski jau plānotos nodokļus un aptauja Twitter ir vienkārši PR gājiens, lai neradītu iespaidu, ka akciju pārdošana ir tāpēc, ka cena ir sasniegusi maksimumu un nav iemesls tās uzglabāt kā investīciju objektu o_0

    Ernests
    09.11.2021 11:07
    Reply to  Raivis Terinks

    Tu esi saputrojies. Par Hertz 100k auto pirkumu paziņoja pats Hertz, kā rezultātā Teslas akciju cena strauju pieauga, uz ko Īlons ietvītoja, ka Hertz iepirkumam uz Teslas akcijām nevajadzētu būt tik lielai ietekmei, jo Tesla arī bez Hertz netiek galā ar pieprasījumu, un pilnas atklātības nolūkā piebilda, ka līgums ar Hertz vēl nav noslēgts (tiesa, pēc Hertz publiskajiem paziņojumiem ir maz ticams, ka Hertz šo nodomu par 100k auto neīstenos). Respektīvi, Īlons, tieši otrādi, mēģināja Hertz 100k pirkuma nozīmi mazināt.

    Raivis Terinks
    10.11.2021 17:44
    Reply to  Ernests

    Ok< skaidrs. Paldies.

    Reklāma