Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung investēs 17 miljardus dolāru, lai būvētu mikroshēmu rūpnīcu Teksasā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Samsung gatavojas investēt 17 miljardus dolāru, lai būvētu jaunu rūpnīcu Teiloras pilsētā Teksasas štatā, kurā tiks būvētas tās mikroshēmas, kas tiek piegādātas sadarbības partneriem Amerikā.

    Nākotnes kontekstā ieguvēji būs tieši partneri, jo tādējādi samazināsies mikroshēmu izmaksas un arī piegāde būs ērtāka. Daļēji tas ļautu izvairīties no komponenšu trūkuma, ar kuru saskaramies pandēmijas laikā. Kā norāda Teksasas štatā iesniegtie dokumenti, tad jaunā rūpnīca nodrošinās līdz pat 1800 jaunu darbavietu. Papildu Samsung saņems nodokļu atvieglojumus no vietējās pārvaldes, piemēram, uz 10 gadiem tiks samazināts nekustamā īpašuma nodoklis. Šī ir ierasta prakse ASV, kur štati un pilsētas cīnās par iespēju iegūt dažādu tehnoloģiju gigantu birojus un rūpnīcas. Savulaik nopietna cīņa izvērtās par Amazon otrā galvenā ofisa būvniecību.

    Reklāma

    Ja viss noritēs pēc plāna, tad jau 2024. gadā rūpnīca varēs uzsākt ražošanas darbus. Tās celtniecības izmaksas 17 miljardu dolāru vērtībā būs vien daļa no iespaidīgām 205 miljardus dolāru lielām investīcijām nākamo trīs gadu laikā. Šis arī iet kopā ar ASV prezidenta Džo Baidena plānu, iesaistīties dažādu mikroshēmu ražošanā savā valstī, lai mazinātu atkarību no Āzijas valstīm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma