Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” plāno atvērt fiziskus veikalus, kur tirgos metaversa aprīkojumu – VR un AR ierīces

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Meta” (agrāk pazīstama kā “Facebook”) jau pērn apsvēra fizisku veikalu izveidi. Šī iecere šobrīd kļuvusi īpaši aktuāla, kad uzņēmums mainījis zīmolu un vairāk runā par metaversa izveidi un tā sniegtajām iespējām. Ja “Meta” tomēr atvērs fiziskus veikalus, tie kalpos vairāk pieredzes sniegšanai, iepazīstinot tuvāk ar “Reality Labs” nodaļas izstrādātajām virtuālās un papildinātās realitātes (VR & AR) ierīcēm un ļaujot nedaudz ielūkoties citā pasaulē.

    Ierīču klāstā galvenokārt būs atrodamas “Oculus Quest” (drīzumā “Meta Quest”) VR brilles un “Portal Go” gadžeti. Tāpat klienti varētu ievērtēt jaunās AR brilles “Ray-Ban Stories“, ko “Facebook” izstrādāja kopā ar “Ray-Ban”.

    Reklāma

    “The New York Times” raksta, ka fizisko veikalu mērķis būtu radīt saikni ar klientiem un rosināt tajos “ziņkāri”. Tajos varētu brīvi izmēģināt ierīces, iekāpjot virtuālajā pasaulē. Uzņēmums iepriekš jau apsvēris vairākus iespējamos veikala nosaukumus, tostarp “Facebook Hub”, “Facebook Commons”, “Facebook Innovations”, “Facebook Reality Store” un “From Facebook”. Visticamāk, tie nedaudz mainīsies, kad “Facebook” oficiāli pārtaps par “Meta”.

    Ja “Meta” savu ieceri par fiziskiem veikaliem patiesi īstenos, tad pirmais no tiem atradīsies Kalifornijā, netālu no “Reality Labs” biroja. Vēlāk jau tie, iespējams, atvērsies arī citviet ASV un ārpus tām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kueto
    08.11.2021 13:18

    cool bet virtuālā pasaule nespēs sniegt to ko dod reālā,būsim godīgi

    digitalk
    08.11.2021 13:46
    Reply to  Kueto

    toties AR ir ļoti daudzsološas perspektīvas, kad būs atrisināti tehniskie jautājumi.

    Muah
    09.11.2021 11:40
    Reply to  Kueto

    Un reālā pasaule nespēs sniegt to ko dod virtuālā, būsim godīgi.

    pitonsxxl
    09.11.2021 12:31

    cerams, ka to nosauks par METAshops !

    Reklāma