Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums “Facebook” oficiāli nomaina nosaukumu un logo

    Jaunākie raksti

    Nesen rakstījām par to, ka uzņēmums “Facebook” vēlas nomainīt gan nosaukumu, gan zīmolu. Toreiz gan šis bija vēl tāds liels noslēpums, par ko nezināja pat daudzi svarīgie darbinieki, un kopumā šķita kā baumas. Taču vakar, 28. oktobrī, uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs paziņoja, ka kompānija “Facebook” turpmāk būšot pazīstama ar citu nosaukumu – “Meta“, kas ir daļa no zīmola maiņas, ņemot vērā nesenos negatīvos notikumus, ar ko uzņēmums saskārās.

    “Meta” ir aizguvums no vārda “metaverss”, kam uzņēmums tik ļoti pievēršas pēdējā laikā. Zakerbergs norādījis, ka jaunais nosaukums precīzāk atspoguļos kompānijas mērķus – tas būs sociālo tehnoloģiju uzņēmums, kas īpaši koncentrēsies uz virtuālo un papildināto realitāti. Tā būs sava veida tehnoloģiju platforma, kur lietotāji vienkopus varēs “atdzīvināt metaversu, komunicēt citādāk, atrast kopienas un attīstīt uzņēmumus. Metverss ļaus lietotājiem ar dalīties aizraujošā pieredzē ar citiem un darīt tādas lietas kopā, ko nevarētu fiziskajā pasaulē”.

    Reklāma

    Vienlaikus šī zīmola maiņa neattiecas uz kompānijas lietotnēm, tāpēc to galalietotājiem vismaz šobrīd nekas daudz nemainīsies. Sociālais tīkls “Facebook” saglabās savu nosaukumu un atradīsies zem jaunā mātesuzņēmuma “Meta” kopā ar “Messenger”, “Instagram”, “WhatsApp” un “Oculus”. Tā kā vismaz šobrīd nekādas būtiskas izmaiņas “Facebook” darbībā var negaidīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Armands
    29.10.2021 09:16

    Nu viss. Man asociācijas tikai ar apğērbu veikalu, kam kvalitāte pieklibo. :) https://www.metashop.lv/lv/

    Meta
    29.10.2021 09:28
    Reply to  Armands

    Pirmās divas domas — Metadata, meta meme.

    meta
    29.10.2021 09:48
    Reply to  Armands

    zobārstniecība!

    Oskars
    29.10.2021 10:18

    Nuja FB ir sudos lidz ausim, ta doma ka nomainot nosaukumu kretins tiks aizmirsts? Nekas neaizmirstas. Taspats cukurdupsis tikai jauna kulite.

    Name*
    29.10.2021 10:24
    Reply to  Oskars

    FB nosaukums paliek. Nomainās Facebook inc. uz Meta Platforms, Inc.

    29.10.2021 20:45
    Reply to  Name*

    līdzīgi,kā ir ar google . :)

    Andris
    30.10.2021 16:20

    METAmais

    Reklāma