Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzstādīts jauns rekords, uzbūvējot lielāko LEGO klucīšu formulu

    Jaunākie raksti

    Gatavojoties Formula 1 autosacensību posmam Saūdu Arābijā, kas tajā notiks pirmo reizi, vienā no lielveikaliem ir uzstādīta šobrīd pasaulē lielākā formula, kas veidota no LEGO klucīšiem.

    Šis ir visai savdabīgs rekords, kuru jau paspējuši atzīt Ginesa rekordu grāmatas veidotāji, un jaunā LEGO formula sastāv no vairāk nekā 500 000 klucīšu. Iepriekšējais rekords ir pārspēts par aptuveni trešo daļu, jo 2017. gadā veidotā Ferrari formula bija veidota no 350 000 klucīšiem. Projekta pasūtītājs ir vietējā automašīnu un motociklu federācija, atzīmējot valstij svarīgo un vēsturisko notikumu, kas ir F1 sacensību uzņemšana. Tās norisināsies pirmo reizi no 3. līdz 5. decembrim. Ikvienam interesentam ir iespējams iegādāties kādu klucīti, un ienākumi tiks ziedoti labdarībai.

    Reklāma

    Jaunā LEGO formula ir zaļā krāsā, un principā visas detaļas tajā ir veidotas no plastmasas klucīšiem, piemēram, diski, riepas un Pirelli nosaukums uz tām. Eksperti gan norāda, ka iepriekš veidotā Ferrari LEGO formula ir bijusi pat nedaudz precīzākā, tik ļoti neizceļot kantainos akcentus. Tomēr tas šajā reizē noteikti nav svarīgākais, jo Saūdu Arābija ar šādu soli vēlas parādīt savu attīstību un nākotnes vīziju, uzņemot leģendārās autosacensības un attīstot savu sabiedrību. LEGO formulas uzbūvēšana aizņēma astoņas dienas, un tagad to ir iespējams apskatīt Džidas pilsētā esošā lielveikalā, pavisam netālu no Sarkanās jūras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma