Web Analytics
More
    Reklāma

    Šajā nedēļas nogalē notiks IT nozares karjeras diena WORK[IT]

    Jaunākie raksti

    Sestdien, 25. septembrī, RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O 6 telpās (Durbes ielā 4, Rīgā) no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks lielākais IT karjeras pasākums Latvijā – WORK[IT], vienuviet pulcējot nozīmīgākos IT nozares darba devējus un vairāk nekā 1000 darba meklētājus. Pasākumu jau otro gadu organizē karjeras maiņas skola pieaugušajiem Riga Coding School, lai palīdzētu risināt darbinieku meklēšanas problēmas IT sfērā. Organizatori uzsver, ka WORK[IT] karjeras diena notiks klātienē, ņemot vērā šī brīža prasības un ieteikumus publiskiem pasākumiem.

    “Šo pasākumu organizējam, jo mēs vēlamies palīdzēt uzņēmumiem atklāt jaunus talantus un risināt darbinieku trūkumu tirgū kopumā. WORK[IT] karjeras dienas ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja satikt potenciālos darba devējus, uzzināt sev interesējošus jautājumus, kā arī piedalīties praktiskās darbnīcās un semināros, un pat izmēģināt spēkus darba interviju simulācijās. Pasākuma un arī mūsu skolas mērķis ir parādīt to, ka IT nozare ir atvērta ikvienam un nekad nav par vēlu vai par sarežģītu īstenot to kā nākamo soli savā karjerā,” uzsver Anna Aile, karjeras maiņas skolas pieaugušajiem Riga Coding School vadītāja.

    Reklāma

    Šobrīd IT jomā Latvijā ir vairāk nekā 800 brīvu vakanču, tāpēc IT nozares karjeras dienā gan studentiem, gan cilvēkiem, kas vēlas mainīt karjeru būs iespēja satikt darba devējus, pārbaudīt savas spējas dzīvē, izmēģinot darba interviju simulāciju, kā arī uzzināt, kas nepieciešams, lai uzsāktu darbu kādā no vadošajiem IT nozares uzņēmumiem Latvijā un nodibinātu tālākajai karjeras izaugsmei noderīgus kontaktus.

    Dalību WORK[IT] karjeras dienā apstiprinājuši tādi uzņēmumi kā Accenture, airBaltic, TietoEvry, Cognizant, SEB banka, CtCo, Magebit, Eleving Group, Evolution, MapOn, Nordigen, LMT un citi, kuri vēlas dalīties ar būtisku informāciju par sevi un darbu IT nozarē, kā arī palīdzēt cilvēkiem noorientēties, kādi ir soļi, lai savu karjeru turpinātu tieši šai jomā.

    Ko potenciālajos darbiniekos meklē IT uzņēmumi?

    Priekšstats par IT nozarē strādājošu cilvēku bieži vien saistās ar ļoti specifiskām zināšanām programmēšanā, izcilību matemātikā un rakstura noslēgtību. Tomēr darba devēju un personāla speciālistu skatījums uz IT uzņēmumā vēlamo darbinieku ir krietni atšķirīgs. Kā atklāj šogad veiktais zinātniskais pētījums, – cilvēkam, kurš pēc pārkvalifikācijas grib strādāt IT nozarē, bez tehniskajām zināšanām ir jābūt apveltītam ar tādām kvalitātēm kā interese par izvēlēto jomu un karjeras virzienu, vēlme pilnveidoties, interese par inovācijām un radošums.

    Vienlīdz svarīgas ir arī sociālās prasmes, kas ļauj prognozēt potenciālā darbinieka attiecības ar kolēģiem. Runa ir par toleranci pret atšķirīgo, par pozitīvu un labsirdīgu attieksmi pret cilvēkiem, par spēju sadarboties un konstruktīvi risināt domstarpības, problēmas. Darba devēji pievērš uzmanību arī cilvēka personiskajām vērtībām, domāšanas elastīgumam, vēlmei uzņemties iniciatīvu, patstāvībai (ikdienas darbā, problēmu risināšanā), kā arī spējai ātri pielāgoties darba vides mainigajām prasībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma