Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā iPad mini planšetdatora A15 procesors ir lēnāks par iPhone 13 Pro izmantoto

    Jaunākie raksti

    Interesantu detaļu atklājuši pirmie jaunā Apple A15 Bionic mobilā procesora ātrdarbības testi, jo, piemēram, iPad mini planšetdatorā izmantotais ir lēnāks par identisku procesoru iPhone 13 Pro modelī.

    Pagājušajā nedēļā Apple prezentēja atjauninātus produktos, no kuriem par galveno hitu patiesībā kļuva tieši jaunais iPad mini planšetdators, kas tagad kļuvis par iPad Air mazo brālīti, un saņēmis pietiekami jaudīgo A15 Bionic procesoru. Tādu pašu ir saņēmuši arī jaunie iPhone 13 modeļi, tomēr Pro sērijā un iPad mini izmantotie ir ar papildu grafisko kodolu. Acīmredzot, šī procesoru versija ir domāta lielākiem un masīvākiem grafiskajiem uzdevumiem, kurus varētu veikt ierīces. Tomēr par pārsteigumu kļuvis tas, ka iPhone 13 Pro modelī esošā procesora ātrums ir 3,2GHz, kamēr iPad mini 2,9GHz.

    Protams, ikdienas lietotājs šo starpību nejūtīs, tomēr Geekbench testos ir redzams, ka mazā planšetdatora gadījumā viena kodola jaudas rezultāts ir 1595, bet iPhone modelī tas sasniedz 1730. Protams, starpība ir ļoti maza, taču ir interesanti ar kādu domu Apple ir izvēlējies ierobežot tieši iPad mini procesora jaudu, kas varētu pat būt vairāk noderīgs grafiskajiem uzdevumiem nekā iPhone. Neskaitot vienīgi iPhone 13 Pro viedtālruņa spēju uzņemt ProRes video. Tāpat neilgi pēc prezentācijas parādījās informācija, ka jaunā iPhone 13 Pro grafiskā apstrādes jauda ir par 55% lielāka nekā priekšgājējam iPhone 12 Pro. Izskatās, ka jau arī pie mums ir iespējams pasūtīt jauno planšetdatoru, kas nozīmē, ka tas tuvāko nedēļu laikā nonāks pie pirmajiem pircējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marketologs
    20.09.2021 20:21

    Jauda samazināta, lai nākamajam mini varētu reklamēt, ka jauda ir daudz lielāka kā iepriekšējam pat nemainot procesoru.

    Reklāma