Web Analytics
More
    Reklāma

    Google šogad Apple samaksājusi 15 miljardus dolāru, lai būtu galvenā iOS meklētājprogramma

    Jaunākie raksti

    Pasaulē populārākā meklētājprogramma Google varētu būt šķīrusies no iespaidīgiem 15 miljardiem dolāru, lai atkal kļūtu par Apple iPhone mobilās operētājsistēmas galveno meklētājprogrammu.

    Google no šīs iespaidīgās summas šķīrusies 2021. finanšu gadā, lai atkal turpinātu iesākto sadarbību ar Apple, un kļūtu par galveno meklētājprogrammu iPhone un iPad ierīcēs, kā arī interneta pārlūkā Safari. Tāpat redzams, ka šķiršanās no tik iespaidīgas naudas summas joprojām nes rezultātus, un norāda uz Apple pozīcijām mobilo ierīču tirgū. Kā norāda analītiķi, tad jau nākamajā finanšu gadā summa varētu palielināties vēl par ceturto daļu, sasniedzot pat 20 miljardus dolāru.

    Reklāma

    Atskatoties vēsturē, tad 2014. gadā par šādu privilēģiju Google šķīrās no 1 miljarda dolāru, bet šo septiņu gadu laikā summa jau ir kļuvusi piecpadsmit reizes lielāka. Salīdzinājumā pagājušajā gadā uzņēmums Apple samaksājis aptuveni 12 miljardus dolāru par šo iespēju. Šajā gadā samaksātā summa sastāda 9% no bruto peļņas, un tas nozīmē, ka šāda summa tiek apzināta maksāta savam konkurentam, norādot uz visai interesantu paradoksu. Taču pagaidām Google nevēlas padoties konkurentiem un turpinās sadarboties ar Apple. Cīņā par vietu kā galvenajai Apple meklētājprogrammai iesaistās arī Microsoft un Yahoo.

    Iespējams, ka nākamajos gados šajā sadarbībā varētu iejaukties kontrolējošās varasiestādes, jo summa kļūst tik liela, ka nemaz citiem uzņēmumiem neļauj iesaistīties atbilstošā konkurencē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma