Web Analytics
More
    Reklāma

    Verizon beidzot pilnībā pārņem Yahoo

    Jaunākie raksti

    Telekomunikāciju gigants Verizon ir oficiāli kļuvis par Yahoo īpašnieku. Šobrīd norit darbs pie Yahoo un 2015. gadā iegādātā AOL aktīvu apvienošanas. Yahoo un AOL apvienojums sauksies Oath un zem šī nosaukuma turpmāk darbosies arī Tumblr, HuffPost, Yahoo Sports, TechCrunch un Engadget.

    Problēmu vajātais Yahoo pāriet Verizon īpašumā par 4.83 miljardiem dolāru. Par pirkumu tika paziņots pagājušā gada jūlijā. Yahoo pēdējo gadu laikā cīnījās ar dažādām konkurences problēmām un e-pastu satura zagšanas gadījumiem, nespējot piedāvāt gana modernus un drošus risinājumus.

    Reklāma

    Yahoo izpilddirektorei Marisai Maijerei (Marissa Mayer) būs jāpamet darbs Yahoo. Meijere pēc Yahoo pārdošanas darījuma noslēguma saņems 23 miljonu dolāru atlīdzību. No tiem 3 miljoni būs naudā, pārējā atlīdzība būs vērtspapīros un dažādos citos labumos no uzņēmuma. Iepriekš Maijerei strādāja Google, viņa vadīja Maps un Search divīzijas.

    Yahoo ziedu laikos uzņēmuma vērtība tika lēsta ap 128 miljardiem dolāru, kas vismaz divas reizes pārsniedza Walt Disney Co vērtību. Šobrīd Yahoo pamatbiznesi tiek uzskatīti par bezvērtīgiem, vienīgā Yahoo vērtība ir tiešsaistes tirdzniecības vietne Alibaba. Yahoo nosaukums tiks aizstāts ar Altaba Inc. Daļa no vecā Yahoo ir apvienota ar Verizon un AOL, bet Altaba kļūs par investīciju uzņēmumu un saņems 15% no tiešsaistes tirdzniecības uzņēmuma Alibaba.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma