Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas centrālā banka tagad oficiāli var emitēt digitālo valūtu

    Jaunākie raksti

    Arī Ukraina gluži kā dažas citas valstis sper pirmos soļus centralizētas digitālas valūtas ieviešanā. Par to liecina fakts, ka Ukrainas Nacionālajai bankai tagad oficiāli ir piešķirta atļauja emitēt šāda veida valūtu.

    Paziņojumā, kas nāca klajā pagājušonedēļ, teikts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstījis likumu par maksājumu pakalpojumiem, kas oficiāli ļauj valsts centrālajai bankai izdot digitālo grivnu. Jaunais likums pilnvaro Ukrainas Nacionālo banku izveidot regulējumus, kas pārbaudīs maksājumu pakalpojumus un instrumentus, kuru pamatā ir jaunās tehnoloģijas.

    Reklāma

    Tāpat jaunie tiesību akti paredz ciešāku sadarbības izveidi starp Ukrainas centrālo banku un vietējiem fintech jaunuzņēmumiem, kas palīdzēs pie digitālo maksājumu attīstīšanas. Līdz ar to paredzams, ka likums tādējādi stimulēs fintech attīstību valstī, ļaujot nozares uzņēmumiem sadarboties ar banku un iegūt vairāk biznesa iespēju. Būtiski, ka parakstītais likums ir paredzēts arī Ukrainas tiesību aktu pielāgošanai Eiropas Savienības tiesiskajam regulējumam, kas galu galā ļautu integrēt valsts maksājumu sistēmu ar ES sistēmu.

    Līdztekus Ukrainai savas digitālās valūtas ieviešanu apsver vai šajā procesā spērušas pirmos soļos tādas valstis kā Lielbritānija, Zviedrija, Norvēģija, Krievija. Taču, kas attiecas uz Eiropas Savienību – Eiropas Centrālās bankas prezidente Kristīne Lagarda izteikusies, ka digitālā eiro ieviešana varētu prasīt vismaz četrus gadus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma