Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedrijas centrālā banka noslēdz digitālās valūtas izmēģinājuma pirmo posmu

    Jaunākie raksti

    Kamēr Eiropa vēl tikai prāto par digitālās valūtas ieviešanu, paredzot, ka, visticamāk, digitālais eiro pie mums nenonāks vēl vismaz četrus gadus, Zviedrija jau pabeigusi e-kronas izmēģinājuma pirmo posmu. Iegūtie rezultāti Zviedrijas centrālajai bankai (Sveriges Riksbank) ļauj izvērtēt šīs valūtas nepilnības un saprast, kas vēl jādara, lai e-krona būtu ne tikai ērta, bet arī ikdienā droši lietojama.

    Savā ziņojumā banka iepazīstināja ar “R3 Corda” blokķēdē balstītās digitālās valūtas izmēģinājuma pirmajiem rezultātiem. Testa ietvaros Zviedrijas centrālā banka arī modelēja pašu e-kronas izmantošanu, iekļaujot galvenos dalībniekus, galalietotājus, maksājumu rīkus, piemēram, mobilās lietotnes. Norādīts, ka šajā pirmajā posmā būtisks trūkums bijis pārāk ierobežotā testa vide.

    Reklāma

    Banka skaidro, ka e-krona atbilst noteiktajām veiktspējas prasībām, taču to ierobežojusi mērogojamība. Līdz ar to nākamajos izmēģinājuma posmos būtu “jāizpēta un jāpārbauda jaunās tehnoloģijas spēja plaši pārvaldīt mazumtirdzniecības maksājumus”. Citi uzdevumi otrā posma testam ietver arī šīs valūtas bezsaistes funkcionalitātes, kā arī integrācijas pārbaudi ar esošajiem tirdzniecības vietu termināļiem.

    Jāpiebilst, ka Zviedrija ir viena no pirmajām valstīm, kas sākusi pētīt centrālās bankas digitālo valūtu izmantošanu, un 2019. gada beigās paziņoja par e-kronas izmēģinājuma platformu. Vienlaikus daudzi neskaidrie jautājumi par un ap šo valūtu raisa bažas, ka to oficiāli varētu ieviest ne agrāk kā 2026. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma