Web Analytics
More
    Reklāma

    Lagarda: Digitālo eiro varētu ieviest ne ātrāk kā pēc četriem gadiem

    Jaunākie raksti

    Kamēr kriptovalūtas sasniegušas vēl nebijušus popularitātes augstumus, ar centralizētu digitālo valūtu ieviešanu tik vienkārši neiet. Piemēram, Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidente Kristīne Lagarda atklājusi, ka digitālā eiro ieviešana varētu prasīt vēl vismaz četrus gadus.

    Intervijā “Bloomberg” Lagarda izklāstīja sarežģīto lēmumu pieņemšanas procesu, kas arī noteiks digitālā eiro nākotni un to, vai tas vispār kādreiz tiks ieviests. Viņa atklāj, ka ECB drīzumā publicēs visaptverošu analīzi ar iekļautiem astoņiem tūkstošiem atbilžu, kuras iegūtas digitālā eiro konsultāciju procesa ietvaros. Ar to tiks iepazīstināts gan Eiropas Parlaments, gan arī Komisija un Padome. Pamatojoties uz analīzes rezultātiem, ECB Padome lems, vai iestāde līdz 2021. gada vidum sāks eksperimentēt ar digitālo valūtu. Pēc šīs eksperimenta fāzes ECB Padome no sešiem mēnešiem līdz pat gadam izvērtētu digitālā eiro ieviešanu.

    Reklāma

    Lagarda skaidro, ka viss process līdz digitālā eiro ieviešanai varētu aizņemt vēl četrus gadus vai pat nedaudz vairāk. Tā kā tas ir tehniski apjomīgs darbs un paredz virkni būtisku izmaiņu, jāpārliecinās, ka viss tiek darīts pareizi un lietotāju vidū neradīs bažas par norēķinu drošību.

    Jāpiebilst, ka ECB pērnā gada oktobrī pirmo reizi sāka publiski apspriest digitālā eiro ieviešanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris Matejuns
    05.04.2021 13:38

    Lai taisa uz gatavas Cardano platformas tur viss jau būs izdarīts līdz gada beigām

    Zumzum
    05.04.2021 17:54
    Reply to  Agris Matejuns

    :D uz cardano nekas negriežas, tas ir pilnīgi tukšs projekts uz kura uzķērušies crypto nūbi.

    S. D.
    06.04.2021 02:12

    Vai tad tie eiro, kas ir manā bankas kontā, jau nav digitāli?

    digitalk
    06.04.2021 02:54
    Reply to  S. D.

    taviem banka gatava izsniegt pretī papīrīti. digitālais eiro būs tikai virtuāls un blokčeinā tiks piefiksēta katra tava nopirktā košļene vai ieskaitītais piecītis — īstens prieciņš VIDam un citiem apkarotājiem un iekasētājiem.

    kek
    06.04.2021 11:24
    Reply to  digitalk

    Tātad neviens to nelietos, ja var lietot Monero?

    digitalk
    06.04.2021 12:01
    Reply to  kek

    kas tev liek izteikt tādu minējumu? cilvēkiem ir lielāka ticība valdību izdotajiem konfekšpapīrīšiem, jo mūsdienās to vērtība balstās izdevējvalstu ekonomikā, kura nepazudīs pāris dienu laikā (ja neskaitam globālu atomkaru).

    Ivars
    09.04.2021 12:39
    Reply to  digitalk

    Tā ir tikai teorija, kas darbojas tikai nelielos apmēros :) Ja visi Ogres iedzīvotāji vienlaicīgi izdomātu samainīt viņu “digitālos” eiro pret fiziskiem papīrīšiem, nekas labs tur nebūtu :)
    Tāpat nav taisnība par katru košļeni vai ieskaitīto piecīti. Tajā ķēdē glabāsies tikai iepriekšējie īpašnieki. To, vai es to digitālo eiro tērēju par košļeni vai ielasmeitu – to joprojām neviens nezinās. Zinās tikai to, ka šis konkrētais digitālais eiro kaut kādā laika posmā ir bijis rimi vai ielasmeitas īpašumā. :)

    Reklāma