Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija plāno attīstīt digitālo rubli

    Jaunākie raksti

    Līdztekus dažām citām valstīm, kuras sāk vai jau labi ieskrējušās savas digitālās valūtas ieviešanā, arī Krievija raugās šajā virzienā. Valsts centrālā banka pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ķeras pie banku grupas izveides, apvienojot 12 iestādes, lai jau nākamajā gadā veiktu izmēģinājumus ar digitālo rubli.

    Savu piekrišanu devušas tādas Krievijas lielākās bankas kā “Sberbank” un “VTB”, lielākās privātās bankas, piemēram, “Tinkoff Bank”. Starp citiem dalībniekiem ir komercbanka “Alfa Bank”, “Gazprombank”, “Promsvyazbank”, “Rosbank”, “Ak Bars Bank”, “Dom.RF”, “SKB-Bank”, “TKB” un “Sojuz” banka.

    Reklāma

    Valsts centrālā banka arī atkārtoti apstiprināja Krievijas plānus līdz 2021. gada beigām pabeigt digitālā rubļa platformas prototipa izveidi un uzsākt pirmo izmēģinājuma posmu 2022. gada janvārī. Šajā posmā tiks iztestēta digitālā rubļa izdošanas gaita un citi valūtas izmantošanas sākšanai svarīgi etapi. Ja viss noritēs veiksmīgi, pēc tam plānots palielināt izmēģinājuma dalībnieku un aktivitāšu skaitu.

    Jāpiezīmē, ka pirmo reizi par plāniem ieviest digitālo rubli Krievijas centrālā banka paziņoja pērnā gada oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.07.2021 14:15

    Kā viņi nodrošinās norēķinus kaut kur Sibīrijā u.c. Dieva pamestās vietās, kur pat īsti elektrības nav? Jeb arī būs izdomājuši kā digitālos maciņus aizsargāt pret kopēšanu. Patiešām interesē. Mūsu digitālās naudas ieviesējiem arī derētu padomāt par ko kā norēķināties bez elektrības un sakariem.

    Reklāma