Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify bloķē lietotājus, kuri mūzikas lejupielādei izmanto trešo pušu servisus

    Jaunākie raksti

    Parādījusies informācija, ka mūzikas straumēšanas serviss Spotify ir bloķējis to lietotāju kontus, kuri ir izmantojuši Audials Music servisu, kas sniedz iespēju audio materiālu iegūt savā ierīcē MP3 formātā.

    Spotify tikai Premium abonēšanas plāna lietotājiem ļauj lejupielādēt dziesmas savā viedierīcē un klausīties tās izmantojot lietotni, tas nozīmē, ka audio materiāls patiesībā nekad neatrodas ierīcē un līdz galam nepieder lietotājam. Ja klients pārtrauks abonēt Spotify, tad arī nebūs iespējams piekļūt šīm dziesmas versijām un klausīties tās bez interneta savienojuma. Šajā situācijā palīgā nāk citi trešo pušu servisi, kas ļauj dziesmu ierakstīt fonā un saglabāt to MP3 formātā tieši ierīcē.

    Reklāma

    Viena no tādām platformām ir Audials Music, kas šādā veidā spēj ierakstīt dziesmas fonā no Spotify, Amazon Music, Deezer, TIDAL un SoundCloud. Taču nesenā situācijā atklājies, ka daļa Spotify lietotāju pēc Audials izmantošanas tikuši bloķēti. Tas saistīts ar to, ka šī programma ir spējīga paātrināt dziesmas atskaņošanu, lai tādējādi to ātrāk ierakstītu un saglabātu ierīcē. Tas nozīmē, ka Spotify ir iespēja pārskatīt kādā ātrumā lietotāji klausās dziesmas. Protams, Audials tādu iespēju izmanto, lai audio materiālu vienkārši ātrāk ierakstītu un saglabātu, tomēr izskatās, ka tas ir pret Spotify godīgās darbības principiem.

    Straumēšanas servisa lietotāji sākuši saņemt e-pastus, ka viņu konti ir bloķēti tāpēc, ka ir veiktas neatļautas darbības. Audials Music gan norāda, ka sazinoties ar Spotify tos ir iespējams atbloķēt, tāpat lietotājiem vienkārši vajag atslēgt šo ātrās ierakstīšanas iespēju. Audials norāda, ka šāda ierakstīšanas iespēja nav aizliegta ar likumu un izteikusi savu nožēlu par šādu soli no Spotify puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as as
    16.07.2021 09:51

    Kā beidzās LV autoru likums, ka viņi grib saņemt savu % no diska vietas? Re kur piemērs, ka pat Spotify savu maksas kontentu tikai aizdod, bet neglabā uz mana diska, līdz ar to nav pamata man prasīt maksāt autoram par diska vietu, kur teorētiski es varētu glabāt viņa mūziku, dzejoļus un zīmējumus

    digitalk
    16.07.2021 12:59
    Reply to  as as

    ko tu tur fleitē, viņi jau sen iekasē. gribēja lokāli vēl pacelt nodevu vai tikai savu saimnieku viedokli atreferēja, ka jāprasa vēl vairāk?

    Krotow
    16.07.2021 15:33

    Cik labi ka man vairs nav vēlēšanās klausīties dajebko dajebkur :)

    Igors
    17.07.2021 19:19
    Reply to  Krotow

    Šo sauc par anhedoniju

    digitalk
    18.07.2021 00:15
    Reply to  Igors

    nē.

    Krotow
    18.07.2021 13:44
    Reply to  Igors

    Muļķības.

    Reklāma