Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija liks straumēšanas servisiem investēt vietējā satura radīšanā

    Jaunākie raksti

    Beidzot ir pienācis tas oficiālais brīdis, kad Francija kā pirmā no Eiropas Savienības dalībvalstīm dažādiem video straumēšanas servisiem pieprasīs investēt no 20 līdz 25% vietējā satura radīšanā.

    Šīs izmaiņas, protams, skars tādus populārus servisus kā Netflix, Disney+, Apple TV+ u.c. Tiem pašiem gan būs iespējams izvēlēties cik lielu daļu attiecīgi investēt atpakaļ lokālajā saturā. Arī šī piektā vai ceturtā daļa no šiem ienākumiem tiks sadalīti proporcijās. Proti, 80% no summas tiks novirzīti franču šovu, TV paredzēto filmu un dokumentālo filmu radīšanā, bet atlikušie 20% būs paredzēti tieši kinofilmām. Šīs Eiropas Savienības direktīvas mērķis ir sadalīt audiovizuālo mediju ienākumus atbilstoši lietotāju pārstāvniecībai, lai tādējādi nedaudz saglabātu vietējā satura pārstāvniecību, balstoties uz to, kur serviss tiek lietots.

    Reklāma

    Francijā jau līdz šim kinofilmas video straumēšanas platformās bija iespējams rādīt tikai trīs gadus pēc tam, kad tās piedzīvojušas oficiālu kino debiju. Iestājoties jaunajiem regulējumiem, servisi tiks motivēti atvēlēt visus 25% franču satura radīšanai, kas šo gaidīšanas laiku samazinās laika posmā līdz 12 mēnešiem. Ja tie būs 20%, tad noteikti nāksies gaidīt pilnu gadu. Pateicoties šiem ierobežojumiem Netflix jau vairākus gadus nepiedalījās Kannu kinofestivālā. Pieejamā informācija liecina, ka Disney+ ir gatava veltīt visus 25% ienākumu vietējam saturam, bet Netflix gan paliks pie 20%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0822
    07.07.2021 18:39

    kārtējais komunisms – mēs labāk zinām, kā tev tērēt savu naudu…

    Reklāma