Web Analytics
More
    Reklāma

    Shazam katru mēnesi atpazīst vienu miljardu dziesmu

    Jaunākie raksti

    Es domāju, ka ikviens telefonu lietotājs būs vismaz vienu reizi savā dzīvē lietojis vai dzirdējis par lietotni Shazam, kas palīdz atpazīt dziesmas pēc to skanējumā. Šobrīd serviss ir izaudzis līdz vienam miljardam dziesmu atpazīšanas vaicājumu mēnesī.

    Shazam tika radīts jau 2002. gadā, un 2008. gadā tas parādījās kā lietotne iPhone viedtālruņiem, bet neilgi vēlāk arī Android ierīcēs. Es joprojām atceros, ka par Shazam pats uzzināju salīdzinoši vēlu, bet līdz tam pie sevis domāju, ka būtu lieliski tāds serviss, kas palīdz atpazīt dziesmas. Laikam kavējos kaut kur pagātnē. Protams, tagad situācija ir mainījusies, un lietotni mēnesī izmanto vidēji 200 miljoni cilvēku, un Shazam noteikti ir numur viens mūzikas atpazīšanas serviss.

    Reklāma

    2018. gadā to par 400 miljoniem dolāru iegādājās Apple, savā īpašumā iegūstot vēl vienu lielisku rīku, lai uzlabotu savu ekosistēmu un ietegrētu to kopā ar Apple Music straumēšanas servisu. Turpinot attīstību, šī gada izstrādātāju konferencē WWDC21 tika paziņots par jauna satvara izveidi ShazamKit, kas ikvienam ļaus izmantot lietotnes iespējas, tehnoloģijas un uzkrāto audio datubāzi, lai veidotu savus mūzikas atpazīšanas servisus vai arī izmantotu to kā daļu no citas funkcionalitātes.

    Līdz šim visvairāk meklētā dziesma ir Tones And I izpildītā “Dance Monkey” ar 36,6 miljoniem meklējumu, bet pati pirmā atpazītā dziesmu savulaik bija grupas T.Rex izpildītā “Jeepster”. Kopumā meklēšanas reižu skaits jau pārsniedzis 50 miljardu atzīmi. Vai jūs atcerieties savu pirmo Shazam atpazīto dziesmu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    22.06.2021 00:32

    Būtu labi, ja dziesmu meklētājs būtu ar kādu intelektu apveltīts, piemēram, cilvēka dotas dziesmas vai balss toņa atšifrēšanas jomā

    geksis
    22.06.2021 10:25

    “Shazam katru mēnesi atpazīst vienu miljardu dziesmu”
    “Šobrīd serviss ir izaudzis līdz vienam miljardam meklēšanas vaicājumu mēnesī.”

    Tad kā tur īsti ir – miljards vaicājumu vai atpazītās? un cik liels ir neatpazīto procents? Man nez kāpēc pārsvarā neatpazīst, jo biežāk citi trokšņi (runa) traucē.

    Alberts Kviesis
    22.06.2021 23:16
    Reply to  geksis

    Shazam serviss ir neintuitīvs, bez domāšanas un saņemtās informācijas adekvātas uztveres un apstrādes

    Reklāma