Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” ātrgaitas internets drīzumā varētu parādīties arī lidmašīnās

    Jaunākie raksti

    Lai arī kompānija “SpaceX” savu ātrgaitas interneta projektu “Starlink” plānoja kā risinājumu nomaļiem un mazapdzīvotiem reģioniem, kur esošā tīkla infrastruktūra nespēj nodrošināt kvalitatīvu un ātru datu pārraidi. Taču kā vēsta “Starlink” viceprezidents  Džonatans Hofellers (Jonathan Hofeller) – “SpaceX” pašreiz diskutē arī ar “vairākām” aviosabiedrībām par “Starlink” interneta izmantošanu lidmašīnās. Šis varētu būt visai loģisks solis no uzņēmuma, kas šogad plāno noslēgt pakalpojuma beta posmu, ļaujot ātrgaitas internetu izmantot lielākam cilvēku lokam.

    Zināms, ka šobrīd notiek testa demonstrējumi, kas nozīmē, ka ilgi vairs nebūs jāgaida līdz “Starlink” internetu varēsim izmantot arī lidmašīnās. Pērn “SpaceX” iesniedza plānu izmēģināt “Starlink” piecās “Gulfstream” reaktīvajās lidmašīnās. Savukārt šī gada marta sākumā kompānija iesniedza pieprasījumu Federālajai sakaru komisijai, lai saņemtu apstiprinājumu ar “Starlink” internetu aprīkot transportlīdzekļus – kravas auto, kuģus un lidmašīnas.

    Reklāma

    Hofellers norādījis, ka tehniskais aprīkojums “Starlink” izmantošanai lidmašīnās būšot līdzīgs ar to, kādu izmanto šī brīža klienti, taču ar būtiskiem uzlabojumiem labākai savienojamībai gaisā. Lai nodrošinātu ātrgaitas interneta savienojumu ar lidmašīnām, kuras lido un atrodas tālāk no uztvērējiem, būs nepieciešami starpsatelītu savienojumi.

    “SpaceX” orbītā līdz šim nogādājis gandrīz 1800 “Starlink” satelītus, taču, lai nodrošinātu pilnīgu globālu pārklājumu, nepieciešams palaist kopumā 42 000. Šobrīd “Starlink” iespējas izmanto vairāk nekā 10 000 klientu ASV, Kanādā, Austrālijā, Lielbritānijā, Francijā un citviet. Nedrīkst nepieminēt arī to, ka nesen Lietuvā reģistrēts “Starlink” uzņēmums, kas mūsu kaimiņiem varētu sniegt zināmas priekšrocības šī pakalpojuma izmantošanā.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma