Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” ienāk Baltijā – Lietuvā reģistrēts “Starlink” uzņēmums

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši par to, cik aktīvi kompānija “SpaceX” ar Īlonu Masku priekšgalā izvērš savu satelītu ātrgaitas interneta servisu “Starlink”, kas jau pieejams vairākas pasaules valstīs, tostarp Eiropā. Lai arī līdz šim pakalpojumam mūsu pusē vēl mazliet jāpaciešas, “SpaceX” jau paspējis ienāk Baltijā, Lietuvā reģistrējot uzņēmumu “Starlink Lithuania”.

    Lietuvas satiksmes ministrs Marius Skuodis ziņu medijam “Lrt.lt” apstiprinājis jaunumus, norādot, ka uzņēmumu uzticēts vadīt Lorēnai Ešlijai Dreijerei. Skuodis atklāj, ka rīkojis tikšanos ar “SpaceX”, mudinot kompāniju pēc iespējas ātrāk sākt piedāvāt “Starlink” servisu arī Lietuvā. Viņš uzskata, ka “Starlink” piedāvā “novatoriskus interneta pakalpojumus”, piebilstot, ka Lietuvas interesēs ir sniegt saviem pilsoņiem pēc iespējas plašākas, inovatīvākas interneta pakalpojumu iespējas, no kurām izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka šobrīd Zemes orbītā atrodas aptuveni 1700 “Starlink” satelītu, no kopumā plānotajiem 42 00. Paredzēts, ka līdz Latvijai “Starlink” sniegtās ātrgaitas interneta iespējas nonāks nākamgad.

    AvotsLrt.lt
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma