Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” vēlas savu “Starlink” ātrgaitas internetu integrēt transporta nozarē

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka “SpaceX” vēlas iet tālāk un “Starlink” ātrgaitas interneta iespējas piedāvāt ne tikai mājsaimniecībām, bet ieviest arī transportlīdzekļos. Marta sākumā kompānija iesniegusi pieprasījumu Federālajai sakaru komisijai, lai saņemtu normatīvo apstiprinājumu ar “Starlink” internetu aprīkot transportlīdzekļus, kā kravas auto, kuģus un lidmašīnas.

    Šādā veidā principā Īlons Maksks nākotnē apvienotu divu savu kompāniju produktus – “SpaceX” “Starlink” internetu un “Tesla” kravas automašīnas. Vienlaikus “Starlink” interneta savienošana ar transportlīdzekļiem varētu izvērsties par potenciāli ienesīgu uzņēmējdarbības virzienu, kas ļautu paplašināt “SpaceX” pakalpojuma klientu loku.

    Reklāma

    Vienlaikus Īlons izteicies, ka ideja pagaidām attiecas uz lielajiem transportlīdzekļiem, nevis vieglajiem auto, jo nepieciešamais aprīkojums esot pārāk liels. Taču nav izslēgts, ka ar laiku arī šo mašīnu īpašnieki tiks pie “Starlink” interneta iespējām.

    Līdz šim “SpaceX” orbītā nogādājis jau vairāk nekā 1000 “Starlink” satelītu. Tuvākajās dienās plānots nogādāt nākamo partiju ar 60 satelītiem. Tikmēr jau vairāk nekā 10 000 klientu ASV, Kanādā un Lielbritānijā lieto pakalpojuma beta versiju. “Starlink” ātrgaitas internets vairāk radīts lietošanai vietās ar zemu līdz vidēju apdzīvojuma līmeni.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma