Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, vasarā “SpaceX” noslēgs ātrgaitas interneta servisa “Starlink” beta posmu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “SpaceX” savu ātrgaitas interneta pakalpojumu “Starlink” sāka piedāvāt pērnā gada oktobrī. Šobrīd ap Zemes orbītu riņķo jau vairāk nekā 1000 “Starlink” satelītu, un vēl vairākus desmitus tūkstošu plānots tur izvietot. Līdz šim vairāk nekā 10 000 lietotāju vairākās valstīs izmanto pakalpojuma beta versiju. Tiklīdz šis beta/testa posms noslēgsies, “Starlink” iespējas tiks piedāvātas krietni plašākam klientu lokam. Iespējams, līdz tam nemaz tik ilgi vairs nav jāgaida.

    “SpaceX” šefs Īlons Masks “Twitter” atklājis, ka “Starlink” beta posms varētu tikt noslēgts šovasar. Tas būs liels solis uz priekšu pakalpojuma attīstībai, tomēr, kad tieši tas varētu notikt, Īlons neatklāj.

    Reklāma

    Tikmēr kādā citā ierakstā “Twitter” Masks norāda, ka vēlāk šajā gadā varētu piedāvāt  “Starlink” pakalpojumu lietot gluži tāpat kā parasto mobilo internetu. Lai šo ieceri realizētu, nepieciešamas vēl pāris satelītu palaišanas reizes un daži svarīgi programmatūras atjauninājumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.04.2021 10:06

    Bail iedomāties, kā to visu satelītu drazu pēc tam sakopt kosmosā, kad satelīt jau 10 gadu laikā būs morāli novecojuši! :(

    AC/DC
    19.04.2021 20:54
    Reply to  Skābene

    Tie visi atrodas zemajās orbītās un dzives beigās paši ‘deorbitējas’. Arī, ja kas noiet greizi, tie ilgi orbītā nepaliks, jo to veiksmīgi darbībai orbītas nemainība tiek uzturēta ar maziem jonu dzinējiem.

    digitalk
    19.04.2021 21:08
    Reply to  Skābene

    10 gadi nesanāks, pēc 4-5 gadiem tos deorbitēs, kur tie paši sadegs Zemes atmosfērā.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Reklāma