Web Analytics
More
    Reklāma

    TP-Link Tapo C210 viedās kameras apskats

    Jaunākie raksti

    Viedās drošības kameras nav nekāds jaunums, esam tās apskatījuši jau vairākas reizes. Iepriekš esam apskatījuši TP-Link Tapo C200 un Imou Ranger Pro Z, kā arī Arlo Go. Tomēr tehnoloģiju ražotāji neguļ un katru gadu izlaiž jaunus produktus.

    TP-Link Tapo C210 ir drīzāk budžeta klases iekštelpu drošības kamera no pazīstama ražotāja, ko pavada viedtālruņa lietotne, kā arī TP-Link Tapo C210 kamera tikusi pie pāris viedām iespējām. TP-Link Tapo C210 paredzēta mājas lietotājiem, tāpēc tai secen iet vairāki labumi, ko jomas profesionāļu sagaidītu no novērošanas kamerām, bet šajā cenā diez vai var prasīt, lai TP-Link aprīkotu Tapo C210 ar kādām plašākām iespējām.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Kamera: 3 megapikseļi, 2304 x 1296, 1/2.8”, 10 m nakts redze (850 nm IR)
    • Video: 15 kadri sekundē, H.264
    • Audio: mikrofons, skaļrunis
    • Savienojumi: Wi-Fi 4 (IEEE802.11 b/g/n), LAN, microSD atmiņu kartes pievienošana līdz 256 GB
    • Izmēri: 86.6 x 85 x 117.7 mm, ap 180 gramu svars
    • Papildus: kustību sensors, divvirzienu komunikācija, iespēja veikt ierakstu microSD atmiņas kartē, 360 grādu kameras kustība
    • Darbības temperatūra: no 0°C līdz 40°C
    • Enerģijas patēriņš: zem 10 W
    • Lietotne: TP-Link Tapo
    • Cena: ap 45 eiro apskata tapšanas laikā

    Izskats un uzbūve

    Jau iepriekš rakstījām par ražotāja Tapo C200 mājokļa novērošanas kameru – tā ir vienkārši lietojama tīmekļa kamera, ko varam vadīt (arī grozīt) no mobilās lietotnes. TP-Link Tapo C200 bija visai interesants modelis ar zemu cenu un dažiem citiem plusiem, tāpēc šodien parunāsim par jaunāku modeli – TP-Link Tapo C210 tīmekļa kameru. Jau uzreiz jānorāda, ka Tapo C210 viedās kameras cena ir gandrīz tāda pati kā iepriekšējam C200 modelim, kas arī reti gadās ražotājiem.

    Tapo C210 viedā kamera veidota no baltas plastmasas, vien ap kameras aci atstāta melna plastmasa, kas, manuprāt, labāk varēja arī būt balta. Tādējādi Tapo C210 viedā kamera mazāk izceltos interjerā. Ja tā ar kritisku aci ieskatās, tad Tapo C210 viedā kamera nav diez ko precīzi salikta, kā arī baltās detaļas ir vismaz trīs dažādās baltās nokrāsās. 100 un dārgākai kamerai to nepiedotu, bet 40… 45 eiro kamerai šādas niecīgas nianses varam pārāk neņemt pie sirds.

    Virs kameras acs ir paslēpusies maza gaismas diode, kas informē par aktivitāti un filmēšanu, šī diode ir atspējojama. Citādāk kamera nerāda nekādus gaismas efektus un ir pavisam nemanāma. Kameras aizmugurē redzam skaļruņa atveri, TP-Link zīmolu un barošanas pieslēgvietu kameras pamatnē.

    Tapo C210 viedā kamera paredzēta arī skrūvēšanai pie griestiem, bet tad noteikti ir jāpadomā par melnā elektrības vada noslēpšanu. Tapo C210 kamera darbojas tikai caur Wi-Fi, tai nav vada interneta pieslēgvietas, attiecīgi tai nav Power over Ethernet, jeb barošanas caur tīkla vadu.

    Ja ar pirkstu pabīdīsim uz augšu kameras acs melno daļu, skatam pavērsies microSD atmiņas kartes slots un Reset, jeb iestatījumu nonullēšanas poga. Tapo C210 atbalsta microSD atmiņas kartes līdz 256 GB un tām ir jābūt noformatētām FAT32 formātā. Ražotājs rekomendē izmantot vismaz Class 10 (vai UHS 1) klases atmiņas kartes, kas nodrošina vismaz 10 MB/s ierakstīšanas ātrumu.

    Tapo C210 kamera nav paredzēta izmantošanai ārā, to arī ar prātu jālieto garāžās un citās neapsildītās telpās, jo kamera darbojas tikai līdz nulles grādiem.

    Ražotājs šīs kameras komplektācijā iekļāvis diezgan kompaktu barošanas adapteri ar 3 metrus garu vadu. Tas ir ļoti svarīgi, jo nereti kameru būs nepieciešams novietot vietā, kur elektrības rozete nav blakus. Vads gan arī varēja būt balts. Kristapam reiz gadījās nopirkt ļoti līdzīga paskata un cenas Xiaomi kameru un liels bija viņa pārsteigums, kad kastē nebija atrodams lādētājs.

    Ražotājs norāda, ka kamera spēj darboties 802.11 b/g/n Wi-Fi bezvadu interneta tīklos ar 2.4 GHz frekvenci un tā nodrošina WPA/WPA2-PSK drošību.

    Kamera izmanto 1/2.8″ sensoru (F2.4, 3.83 mm objektīvs) un filmē 3 megapikseļu (2304 x 1296) vai 1080p (Full HD) izšķirtspējās ar 15 kadriem sekundē. Kamerai ir 850 nm infrasarkano staru diodes un tās nodrošina nakts redzamību līdz 10 metriem. Tapo C210 spēj grozīties 360 grādos horizontāli un 114 grādos vertikāli.

    Iestatīšana un iespējas

    Tapo C210 kameras iestatīšana bija ļoti vienkārša, atliek vien uzstādīt viedierīcē Tapo lietotni (uz Tapo C210 kameras iepakojuma ir QR kods, kas aizved uz Apple vai Google lietotņu veikalu), izveidot savu lietotāja kontu un uzreiz tiek piedāvāta iespēja pievienot kameru. Izvēlies atbilstošu modeli (vari to izvēlēties pēc attēla vai nosaukuma), savieno kameru ar savu mājas tīklu (Wi-Fi) un Tapo C210 kamera ir gatava darbam. Kameras iestatīšanu vari veikt arī pēc tam, kad tā jau pieskrūvēta pie griestiem.

    Tapo C210 kameras iestatīšana aizņems ne vairāk par 5 minūtēm, turklāt man ne reizi nenācās iet kādu soli atpakaļ vai iestatīšanu atsākt no nulles. Te TP-Link ir paveicis lielisku darbu.

    Šoreiz par piekļuves punktu kalpoja viedtālrunis un man par brīnumu Tapo C210 kamera uzreiz pievienojās pie viedtālruņa izveidotā bezvadu tīkla, kā arī vairākas dienas stabili darbojās šajā visai knapajā bezvadu tīklā.

    Tapo C210 kamerā redzamo iespējams piedāvāt arī citiem ģimenes locekļiem, atliek vien e-pastu uzaicinājumus nosūtīt ar Tapo lietotnes palīdzību. Tāpat Tapo C210 kamera piedāvā divvirzienu balss saziņu un paziņojumus par kustību.

    Tapo C210 kamera kaut kad nākotnē saņems dažādas viedās iespējas, kas paļaujas uz lietotāja manuālu komandu vai, piemēram, vari iestatīt laiku, kā arī izvēlēties saullēktu vai rietu, lai startētu un apturētu Tapo C210 kameras darbību, ieslēgtu viedās TP-Link elektrības rozetes un viedās spuldzes. Diemžēl Tapo C210 kameras izmēģināšanas laikā tā vēl nebija tikusi pie programmatūras versijas, kas ļauj šīs iespējas izmēģināt.

    Video un foto kvalitāte

    Tapo C210 kameras 1/2.8″ sensors veido video diezgan dīvainā 2304 x 1296 punktu izšķirtspējā ar 15 kadriem sekundē, bet iestatāma arī 1080p izšķirtspēja. Tapo C210 kamera izmanto H.264 (MPEG-4 AVC) video kodējumu.

    Manuprāt, Tapo C210 kameras spējas dienas laikā varēja būt augstākas, bet te ir jāņem vērā, ka šos video ir arī kaut kur jāsaglabā, tāpēc tie nevar būt ar ļoti augstu izšķirtspēju, kadru nomaiņu un bitreitu. Turpretī naksnīgajos skatos ar infrasarkano staru kameru man šķita, ka Tapo C210 kameras spējas ir labākas par to, ko biju no šādas 50 eiro ierīces gaidījis. Tumšākā laikā parastajā video režīmā attēla kvalitāte ir drīzāk vāja, bet to pilnībā kompensē infrasarkano staru kamera.

    Fotogrāfijas tiek uzņemtas ar 2.1 megapikseli (1920 x 1080), tās ir visai vājas, bet dod kaut kādu iespaidu par apkārt notiekošo. Fotogrāfiju detalizācija ir gana augsta, lai varētu mēģināt atpazīt tuvāk pienākušus cilvēkus. Fotogrāfijas nakts režīmā ar infrasarkano staru kameru izskatās kontrastaināk un skaidrāk par to, ko dod dienas režīms.

    Automātiskais režīms naktī var slēgāties šurpu turpu, ja tiek konstatēta spilgtāka gaisma. Tas nebūs ideāli, ja gar logu naktī brauc automašīnas vai ieslēdzas āra apgaismojums uz kustību sensoriem.

    Katrs pats var novērtēt TP-Link Tapo C210 spējas pievienotajos foto un video paraugos.

    Nobeigumā pāris vārdi par TP-Link Tapo C110

    Vienlaikus ar TP-Link Tapo C210 saņēmām arī vienkāršāku TP-Link Tapo C110 kameras modeli, kas ir tā pati Tapo C210 kamera, bet bez grozīšanas iespējām. Tapo C110 ir pilnīgi statiska (ar roku grozāma), tā paredzēta pieskrūvēšanai pie sienas, piemēram, noliktavas telpā vai bērnistabā.

    Tapo C210 kamera ir ļoti līdzīga Tapo C200 modelim, bet Tapo C210 kamera piedāvā nedaudz augstāku video izšķirtspēju, Tapo C210 kamerai ir kādu nieku lielāks sensors, kā arī jaunākā Tapo C210 atbalsta lielāku microSD atmiņas ietilpību. Bet visādi citādi abas ir ļoti līdzīgas kameras, kas piedāvā līdzīgu sniegumu un iespējas.

    Kopumā jāsaka, ka Tapo C210 kamera ir pietiekami lēta, lai to ieviestu savā mājoklī, ja ir nepieciešams to vai bērnus un suņus pieskatīt, kad neesi pats uz vietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Bīlands
    10.06.2021 14:30

    Vairāk kā gadu lietoju 210 modeli, viss super, nesen vēl +2 piepirku, Baltic Data, Akropolē par 30eur, pasūtīju caur i-netu. Esmu novietojis arī pie loga iekšpusē viss smuki strādā pat naktī tik kā reiz jāizslēdz nakts redzamība, jo savādāk dēļ ieslēgtajām diodēm redzēsi tikai kameras atspīdumu logā.

    Kaspars Bīlands
    10.06.2021 16:09

    Precizēju, lietoju 200. modeli, iegādājos pēc izlasītā apskata Kursorā

    Wilxly
    15.06.2021 10:35

    Ir OK, vienīgi tie 0-40 C grādi ir laikam rekomendācija, jo man c200 darbojas bez problēmām arī ārā pie -20’c
    Kā ar WiFi range? Ir kāda atšķirība no 100,200,300 sērijas?
    Cloud ir iespējams ?

    Sanita
    12.01.2023 19:12

    Labdien, tapo savienots bez interneta, kur problēma? Nomainīju ruteri. Nevaru tāpēc savienot pārī.

    Reklāma