Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony PlayStation 5 konsoļu deficīts visticamāk saglabāsies līdz pat 2023. gadam

    Jaunākie raksti

    Kaut arī jaunākā Sony PlayStation 5 tirgū ir pieejama jau pusgadu, deficīta problēmas joprojām ir jūtamas, un jau tiek paredzēts, ka iztrūkums pēc konsolēm turpināsies visu 2022. gadu, kas varētu iestiepties arī 2023. gadā.

    Sony finanšu direktors paudis informāciju, ka uzņēmums ir cerējis, ka situācija ar detaļu piegādi pandēmijas laikā uzlabosies vismaz šī gada ietvaros, tomēr šīs cerības sāk pazust. Un reizē sāk parādīties nedaudz pesimisiskākas prognozēs par to, ka reāli situācija varētu nostabilizēties vien divu gadu laikā. Tas, protams, savā ziņā ļauj Sony spēlēt pie tā, ka ir ļoti augsts jauno PS5 spēļu konsoļu pieprasījums. Tāpat tas veicina augstāku pārdošanas cenu nekā tā ir bijusi noteikta konsoļu izlaišanas brīdī 2020. gada novembrī.

    Reklāma

    Uzņēmums gan izskata arī pozitīvāku scenāriju, ka tomēr komponenšu pieejamība un saražotais daudzums palielināsies, kas ļaus situāciju stabilizēt nedaudz īsākā laika periodā. Kopumā PlayStation 5 pārdošanas apjomi ir bijuši ļoti augsti un ražotāju iepriecinoši, jo līdz 2021. gada pirmā ceturkšņa beigām tikušas pārdotas 7.8 miljoni konsoļu. Visdrīzāk šādi gaidot vienu līdz divus gadus līdz savai jaunajai spēļu konsolei netiks izdota jaunāka versija, tomēr pastāv iespēja, ka daļa potenciālo klientu var pārslēgties uz konkurenta Xbox Series S/X konsolēm, ja tās ir pieejamākas vai arī atmest ar roku iegūt šos produktus.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    14.05.2021 15:33

    Neko darīt, atliek turpināt dzenāt PS4 vēl kādu laiku.

    George
    14.05.2021 19:13

    Jā, nācās nopirkt puikam PS5 pie pārpircējiem. Diezgan vieglprātīgi pirms pāris gadiem apsolīju, ka nopirksim, kad iznāks, neparedzot drausmīgo deficītu un spekulatīvās cenas.

    REALAIS
    14.05.2021 21:20
    Reply to  George

    Jā, daudzi tirgo iekš ebay. Es nevēlos pārmaksāt par konsoli, tā kā pērku priekš sevis, tad varu atļauties pagaidīt. Cilvēki vēl joprojām piemaksā 50%. Un kamēr ir pircēji tikmēr arī cenas būs augšā pārpircējiem. Varbūt sagaidīšu kādu krāsaino PS5.

    Jūnijā sāks tirgot sarkanu/melnu un melnu pulti. Cosmic Red un Midnight Black.

    Bezmaksas padomi
    14.05.2021 23:20
    Reply to  REALAIS

    Ja Sony neattapsies, ka var pacelt cenu līdz tai, par kuru PS pērk ebay. Šobrīd tie uzvedas tā, it kā strādātu sociālismā.

    Last edited 2 years ago by Bezmaksas padomi
    REALAIS
    14.05.2021 23:27

    Sony necels cenas konsolēm. Tās nav videokartes, kur bizness ir tikai to pārdošana. Sony tāpat kā pārējie ražotāji pelna no servisiem un spēļu pārdošanām. Ievilini cilvēkus ar maksimāli ļetām konsolēm un pēc tam iekasē augļus, kad cilvēki pērk spēles, abonē online utt.

    Peters Leo
    14.05.2021 20:20

    Pēc 2-3 gadiem iznāks tak PS5 Pro, tad kāda jēga būs pirkt parasto :D + Domāju, ka no Sony center 90%, tie kuri pieteikušies PS5, atteiksies gaidīt 2 gadus līdz normālai cenai :D

    REALAIS
    14.05.2021 21:17
    Reply to  Peters Leo

    Kāda jēga būtu atteikties no rindas? Tur jau vai tad netirgo pa parasto cenu? Vienkārši jāgaida kamēr piešķirs Latvijas Sony tos PS5. Gan jau kaut kāda iekšējā rindas kārtība ir.

    Reklāma