Web Analytics
More
    Reklāma

    Varētu būt sākusies Apple M2 procesora ražošana

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc jaunāko Apple produktu prezentācijas 21. aprīlī, kad tika parādīts jaunais iMac ar uzņēmuma radīto M1 procesoru, ir parādījusies informācija par to, ka jau nākamās paaudzes M2 procesors nonācis ražošanā.

    Apple turpina uzsākto pāreju uz uzņēmuma radītajiem datoru procesoriem, lai samazinātu atkarību no Intel vai AMD, kas savā ziņā neļauj uzņēmumam attīstīties tik strauji un paredzami datoru jomā. Tiek ziņots, ka jaunākos M2 procesorus, tāpat kā iepriekš, ražos uzņēmums TSMC. Nav pieejama precīzāka tehniskā informācija, taču jaunie procesori varētu būt bāzēti uz uzlabotu ARM 5nm+ tehnoloģiju. Iespējams, šie procesori saņems gan vairāk kodolu – līdz 12, gan arī lielāku operatīvo atmiņu, kas šobrīd ir ierobežota līdz 16GB.

    Reklāma

    Apple apzinās arī to, ka Intel un AMD grasās atjaunot savu procesoru līniju šajā gadā, tāpēc jāturpina attīstības darbs pie saviem ARM procesoriem. Vismaz pagaidām mērķis ar tiem ir apgādāt portatīvos datorus un ikdienas lietošanai paredzētos datorus, kā piemēram, iMac. Runājot par jaudīgākām darbstacijām, tad tie varētu būt jau nākamie soļi šajā attīstībā, un sagaidāms, ka ar M2 vai kā citur minēts M1X procesori varētu tikt aprīkots atjaunotais MacBook Pro modelis. Apkopojot informāciju par tā gaidāmo laiku, pēc šīm ziņām sāk izskatīties, ka tie varētu parādīties gada otrajā pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pieturzīme
    29.04.2021 21:20

    Nākamais M2 procesors?

    Kursors.lv
    29.04.2021 21:32
    Reply to  Pieturzīme

    Jā, šoreiz laikam labāk būs bez “nākamā”.

    Reklāma