Web Analytics
More
    Reklāma

    TSMC kļūst par lielāko pusvadītāju ražotāju, pamet Huawei likteņa varā

    Jaunākie raksti

    Taiwan Semiconductor Manufacturing Company jeb TSMC kļuvis par lielāko pusvadītāju ražotāju pasaulē. TSMC akciju cena vienu brīdi sasniedza 66.40 dolāru par akciju, tādējādi uzņēmuma tirgus kapitalizācija pieauga līdz 313 miljardiem ASV dolāru. TSMC tādējādi aizsteidzās priekšā Intel, NVIDIA un pat Samsung.

    TrendForce tirgus pētnieki uzskata, ka TSMC apkalpo aptuveni 51.9% no pasaules pusvadītāju tirgus, uzņēmums arī kļuvis par tirgus līderi dažādu jaunumu ieviešanā. TSMC jau uzsāks 5 nm procesoru ražošanu līdz šī gada nogalei, 3 nm vairs arī nav tāls sapnis.

    Reklāma

    Bet vienlaikus TSMC paziņojis, ka ar septembri pārtrauc sadarbību ar Huawei. TSMC šobrīd ražo visus HiSilicon zīmola procesorus. Tādējādi Huawei paliek bez procesoru ražotāja. Visticamāk, Huawei turpmāk nāksies izmantot MediaTek procesorus, kas netiek uzskatīti par ļoti augstvērtīgu produktu. Tiek gan lēsts, ka Huawei jau ir piepildījis noliktavas ar procesoriem, bet tāpat tie ir jau visai padzīvojuši procesoru modeļi, jo jau šajā gadā Huawei P40 Pro iznāca ar iepriekšējā gada tikai nedaudz virstaktētu procesoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma