Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor turpmāk izmantos MediaTek procesorus

    Jaunākie raksti

    Honor pēdējā laikā centies visiem iestāstīt, ka viedtālruņu ražotājs vairs nav atkarīgs no Huawei, kaut arī no mātesuzņēmuma tiek saņemti procesori, saskarne un pat ierīču dizains. Honor paziņojis, ka palēnām attālināsies no HiSilicon Kirin procesoru izmantošanas, to vietā redzēsim MediaTek.

    Huawei un Honor iepriekš izmantoja Qualcomm Snapdragon un pašu veidotos HiSilicon Kirin procesorus, bet ASV sankcijas liedz izmantot Snapdragon jaunajos modeļos, kā arī Kirin procesoru izstrāde ir atkarīga no ASV tehnoloģijām un licencēm.

    Reklāma

    Lai arī nekas šobrīd nav akmenī cirsts, tomēr Honor oficiālais paziņojums par piesliešanos MediaTek pie mums netiks uzņemts ar ovācijām. Varbūt MediaTek procesori nemaz nav tik slikti, bet jau vēsturiski ar MediaTek aprīkotie viedtālruņi dikti slinki saņem atjauninājumus, kas nu nemaz nav iepriecinoši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    25.05.2020 11:24

    Kā teiktu īstens latvietis – baj baj honor

    Bidons
    25.05.2020 13:42

    Vietējiem procesoru ekspertiem viss jau skaidrs, sak, viņu virtuvē uz galda taisītās snapa kopijas ir labākas par taivāniešu mediatekiem))

    johny
    25.05.2020 13:46
    Reply to  Bidons

    Kamēr nāk atjauninājumi un ir ‘custom supports’, lai taisa kaut pie Vasjas garāžā.

    Tasesmues
    26.05.2020 12:16
    Reply to  johny

    MediaTek nav custom support, tur tā problēma.

    Janis Murnieks
    26.05.2020 12:03

    mediatek sāpīte ir ne jau kkādi apdeiti ( nafig krāsot māju , ja tai nav pamatu , piemēram ) bet gan ne pārāk labā veiktspēja un “caurumainība” un vēl šādas tādas īpatnības .

    Nesaku , ka “viss slikti” , bet ja ir iespēja izvēlēties ko citu – tad labāk tā …

    Jānis Feldmanis
    26.05.2020 13:15

    Bija man Just 5 Blaster 2 ar Mediatek procesoru! Man pietika ar minēto tālruni, lai saprastu – Nē tālruņiem ar Mediatek procesoru. Navigācija bija neizmantojama.

    Krotow
    26.05.2020 13:19

    Lielākās MediaTek bāzēto aparātu problēmas ir 1) tehniskas problēmas un 2) būtiskas problēmas ar lietotāja atbalstu. Ar pirmo ir kā paveicās – var būt labs aplikāciju darbības ātrums, taču štruntīga GPS darbība u.tml. Uzzināsi tikai pēc aparāta iegādes. Ar otro ir dibenā, jo kā likums nebūs sistēmas atjaunojumu. Un trešo pušu firmwari (AOSP utt.) uzlikt arī nevarēsi, jo root pieeju dabūt tiem aparātiem parasti nevar. Pilnai laimei telefonu ar Mediatek procesoriem ražotāji pēdējā laikā “piepelnās”, iebāžot banerus pat sistēmas aplikācijās.

    Reklāma