Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki pēta videospēli, ar ko varētu atgūties pēc COVID-19 radītajiem koncentrēšanās traucējumiem

    Jaunākie raksti

    Zinātnieku rokās nonākusi īpaša videospēle, kuru varētu izmantot kā recepšu “medikamentu” tiem cilvēkiem, kuriem pēc koronavīrusa saslimšanas ir problēmas ar atmiņu un koncentrēšanos. Īpašā videospēle jau šobrīd tiek izmantots kā oficiāls līdzeklis, lai mazinātu uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu.

    Videospēle EndeavorRX ir radīta pateicoties uzņēmumam Akili Interactive, un tās mērķis ir vadīt bumbiņu cauri noteiktam šķēršļu lokam. Tiek izmantota arī sīkā motorika, jo nepieciešams pieskarties ekrānam, kas viss kopā diezgan labi strādā uz koncentrēšanos. Iepriekš šīs spēles ietekme ir pētīta tieši uz bērniem ar augstu hiperaktivitāti, un tā ir kļuvusi kā oficiāls palīdzības līdzeklis. Tagad notiek līdzīgi pētījumi koronavīrusa pacientu vidū, jo ticis novērots, ka daļai pēc izslimošanas ir problēmas ar lēnīgāku atmiņu un koncentrēšanās traucējumiem.

    Reklāma

    Pagaidām gan notiek tikai pētījumi, lai meklētu sakarības starp kognitīvajām spējām, koronavīrusa saslimšanu un šīs spēles ietekmi. Šī problēma gan nav ļoti izteikta vīrusa saslimušo vidū, tomēr ir novērota daļa no šiem simptomiem, un neiropsiholoģe Faith Gunning norāda tieši uz šādas spēles efektivitāti šādās situācijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma