Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā vadošais ielu mākslinieks KIWIE izlicis pārdošanā pasaules mērogā unikālus NFT

    Jaunākie raksti

    KIWIE ir viens no pazīstmākajiem ielu māksliniekiem Latvijā, kura vārds izskanējis tālu aiz mūsu valsts robežām. Viņa firmas zīme, ja tā var teikt, ir “Fat Monster”, ko mākslinieks dažādos veidos attēlo uz ēku sienām un kas kļuvis jau par sava veida Rīgas ielu simbolu. Sekojot globālajām mākslas tendencēm, KIWIE radījis savu pirmo kriptomākslas darbu kolekciju. Tie kā NFT (non-fungible tokens) izlikti pārdošanā vienā no lielākajām digitālā tirgus platformām “Rarible”. Taču tas, kas mākslinieku šajā ziņā padara unikālu pasaules mērogā – līdz ar pašu digitālo mākslas darbu pircējs līdzi saņems arī reālo ielu mākslas darinājumu konkrētajā tā atrašanās vietā.

    Šobrīd pārdošanā izlikti pirmie seši mākslinieka darbi, taču tiek solīts, ka nākamo mēnešu laikā platforma tiks papildināta ar vēl vairākiem, kuri reālajā vidē jau apskatāmi šobrīd. Būtiski, ka katru platformā izlikto KIWIE kriptomākslas darbu papildina 3D animācija, kas parāda reālo ielu gleznojumu tā īstajā lokācijā, klāt norādot ģeogrāfiskās koordinātas. Tas nozīmē, ka, iegādājoties kādu no šiem NFT, pircējam pieder ne tikai šis digitālais gleznojums, bet faktiski arī reālais nekustamais ielu mākslas darbs.

    Reklāma

    Augstāk redzami pārdošanā izliktie KIWIE digitālie mākslas darbi, kuri kā ielu māksla apskatāmi Rīgā un citviet.

    Nereti notiek tā, ka ielu mākslas darbs tiek tīši vai netīši sabojāts. Ja kāds no KIWIE darbiem reālajā dzīvē tiks iznīcināts, tā NFT attēls pārvērtīsies par unikālu “spoku briesmoni”.

    Būtiski, ka pie sasniegtā mākslinieks pavisam noteikti nevēlas apstāties. KIWIE radījis ielu mākslas darbus Rīgā un citviet pasaulē, taču viņa mērķis ir šāda veida gleznojumus izveidot kopumā 195 valstīs, kur tādi ir atļauti. Katrā valstī plānots radīt piecus dažāda izmēra ielu mākslas darbus, kuri pēc tam iegūs digitālu veidolu, tos ievietojot blokķēdes sistēmā. Tas nozīmē, ka KIWIE iecere ir radīt vēl vismaz 1001 digitālo mākslas darbu, kuri, ļoti iespējams, arī vēlāk tiks izlikti pārdošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    13.04.2021 16:50

    Kiwie ir foršs. Tādi kā viņš glābj grafiti mākslu no vispārējas ienīšanas.

    Krotow
    13.04.2021 17:31
    Reply to  Nelabojams

    Ienīst ne jau grafiti, bet ķēpātājus kuri mālē visur kur pagadās. Visvairāk nesakarīgo karākuļu ķēpātājus, kuriem viņu mēslus būtu jāiegrebj pierē.

    Nelabojams
    13.04.2021 18:32
    Reply to  Krotow

    Nujā, bet pilsonis parastais jau neatšķir…

    Grafīts
    15.04.2021 07:44
    Reply to  Nelabojams

    Grafiteris parastais jau arī neatšķir/nesaprot, ka tas NĪ kādam pieder. Nez ko grafiteris teiktu, ja viņam automašī kāds sakrāsotu bez viņa ziņas, un vainīgais teiktu, bet tā taču ir māksla, skaisti…

    Reklāma