Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA atjaunos savu bezvadu skaļruņu sēriju, kas radīta kopā ar Sonos

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem gadiem IKEA paziņoja par sadarbības uzsākšanu ar bezvadu skaļruņu ražotāju Sonos, kad tika radīti divi Symfonisk sērijas produkti. Šī gada aprīļa sākumā savā Instagram kontā IKEA paziņojis par jauniem kopēji radītiem produktiem.

    Abu uzņēmumu sadarbība ir ļāvusi radīt cenas ziņā pieejamākus Sonos produktus, kuri savu popularitāti un kvalitāti mūzikas atskaņošanas jomā ir ieguvuši tieši pēdējā laikā. Kā piemēram, 2019. gadā kopā ar IKEA tika radīta tumba, kuru varēja izmantot arī kā grāmatplauktu, un tās cena bija 99 USD. Šogad gan sagaidāms lampas un Sonos skaļruņa krustojuma atjaunināta versijas, kas varētu maksāt 179 USD.

    Reklāma

    Avots: TheVerge Symfonisk sērijas lampa

    Nākamais produkts varētu būt kaut kas jauns šajā sērijā, un tā, iespējams, ir glezna ar iebūvētiem skaļruņiem, kuru attiecīgi var pielikt pie sienas. Pagaidām gan nav zināma precīza tehniskā informācija par šo produktu, jo pastāv iespēja, ka jaunais risinājums būtu modulārs un skaļruņus šādā veidā varētu savienot arī ar citiem IKEA dizainiskajiem elementiem. Līdz šim radītie sadarbības produkti tikuši veidoti ar domu gan par praktisko ikdienas pielietojumu, gan arī skaņas kvalitāti, tāpēc arī noslēgta sadarbība ar Sonos.

    Līdz šim esošos Symfonisk sērijas produktus gan neizdevās atrast Latvijas IKEA mājaslapā, bet nedēļas sākumā ziņojām, ka tagad pie mums ir pieejams jaunais uzņēmuma gaisa attīrītājs, kas var noderēt šajā pandēmijas laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.04.2021 16:17

    Vispār derētu kāds SONOS Soundbar tests! Tā runā, ka esot baigi labie.

    Kursors.lv
    08.04.2021 16:50
    Reply to  Skābene

    Mums plānojas viens salīdzinošais soundbāru tests. Pacietību! :)

    Rudolfs
    08.04.2021 19:31

    Varbūt kontrolei testam piemetiet pārīti monitoru skaļruņu? Piem kaut ko no Edifier. Es nesen tieši domāju pirkt kādu soundbar, bet pēc visa research beigās nonācu pie tā, ka pārītis normāli skaļruņu pamatīgi cenas ziņā ieliek soundbar.

    Kursors.lv
    08.04.2021 19:41
    Reply to  Rudolfs

    Šajā konkrētajā testā būs tikai dažu soundbāru salīdzinājums. Monitorus paskatīsimies kādu citu reizi varbūt.

    1217
    08.04.2021 22:18
    Reply to  Rudolfs

    uz lēto monitoru fona (kuriem cenu norāda par pāri) man nav saprotams, kāpēc sondbāriem cena ir tik liela, jo fizika ir spītīga lieta – skaņa no sondbāra der tikai ziņu raidījumiem, nevis kino.
    acīmredzot, soundbāri ir domāti cilvēkiem, kuri pērk telefonus ar “stereo skaļruņiem”, ignorējot to, ka stereo nav tikai atsevišķi skaļruņi katram kanālam.

    digitalk
    09.04.2021 08:40
    Reply to  1217

    ir aizdomas, ka neesi klausījies kā skan pareizi uzstādīts soundbārs. fizika varbūt ir spītīga lieta, bet akustika viltīga.

    0939
    09.04.2021 10:12
    Reply to  digitalk

    neliegšos, neesmu sondbārus daudz klausījies.
    kā to pareizi būtu jāuzstāda – nevis zem tv, bet kādā no sāniem? varbūt aiz klausītāja?
    jep, akustikā ir daudz knifu un nianšu, bet ar atsevišķi stāvošiem skaļruņiem var vienkārši pielāgot stereo bāzi telpas izmēram un klausīšanās attālumam, sondbāram tas ja ir iespējams, tad realizācija nav tik pilna/vienkārša/lēta.
    nerunājot par tipiskā SB izpildījuma ierobežojumiem.
    es teiktu, sb ir okej veids kā iedot skaņu monitoram uz šaura un maza galda, vai tv kas uzlikts uz minimālistiska plaukta (kur vispār izvēli nosaka saimnieces stila izjūta, nevis skaņas vai attēla kvalitāte) dzīvoklītī, kur šaurības dēļ virtuve atrodas dzīvojamās istabas stūrī. now call me a nerd.

    Rudolfs
    09.04.2021 11:15
    Reply to  0939

    Nu par to kompaktumu arī tiek maksāts. Monitorus nepakarināsi pie sienas zem TV. Man varbūt šķiet vienīgi, ka nav nemaz tik daudz cilvēku, kas karina tos soundbarus pie sienas. Attiecīgi mierīgi varētu dabūt labāku skaņu par mazāku naudu vienkārši nopērkot monitrus, kurus var nolikt uz/iekš TV galdiņa. Bet tā kā TV ražotāji ražo soundbārus, tad tikai tos arī var redzēt mārketingā/veikalā.

    digitalk
    09.04.2021 12:27
    Reply to  0939

    laikam vārdu “uzstādīt”man nevajadzēja lietot, jo soundbāru uzstāda zem TV, kur tam ir pareizā vieta. kalibrēt ir pareizais vārds. tā nu sagadījies, ka mani draugi bija uzcirtuši audio bodi un kļuvuši par Yamaha Audio pārstāvjiem (ja nekļūdos, tad Yamaha ir celmlauzis soundbāros), tāpēc esmu paklausījies kā skan salīdzinot ar kārtīgām tumbām un monitoriem. uz manu viduvējo ausi kino skatīšanai soundbārs pārsit monitoru stereopāri 2-3 m distancē no TV.

    1217
    09.04.2021 19:59
    Reply to  digitalk

    nu, ja tā saki. yamaha vismaz ir zināms kā audio ražotājs, tāpēc pilnībā kļūdīties viņi nevar, jāpaskatās brīvā brīdī sīkāk.

    Gints
    10.04.2021 13:56
    Reply to  digitalk

    Kas tās bija par “kārtīgām” tumbām, un kas tās nobaroja? Vai varbūt atceries, kas par soundbara modeli tas bija?
    Nepieciešams sīkāks apraksts, jo pareizi piemeklēti un atbilstoši uzstādīts stereo pāris viennozīmīgi skanēs kvalitatīvāk un ar labāku detalizāciju. Tajā pašā laikā ne visiem tas ir vajadzīgs! Dārgs soundbārs ir spējīgs pretoties, bet tā cena būs 1000eur un uz augšu, kamēr ar ar stero komplektu tādu pašu rezultātu varēs dabūt par krietni mazāku summu. Tiesa Latvijā, lasi Eiropā mūzikas aparatūra ir visai dārga un kā jau teicu, jāsāk ar pamatiem, kur un ko klausīsies utt., un kā jau pats minēji, mēa dzirdam tomēr ļoti atšķirīgi un arī uzskati par to kas ir labs ļoti atšķiras.

    P.s.
    Kas attiecās uz sonos, tad mjaa.., :D

    digitalk
    10.04.2021 14:49
    Reply to  Gints

    liekas, ka tu pārāk dziļi roc :)) ne es atceros setapu, ne modeļus. kārtīgās 5.1 tumbas bija 1.5 m augstumā ar 4 skaļruņiem frontā un ielika soundbāram visos caurumos. pastiprinātājs laikam bija Marantz. monitorus neatceros, nebija interese iedziļināties. galu galā es tur gāju kompjus labot un viskiju dzert, nevis audio pirkt ;)

    man patīk monitoru neitrālā skaņa mūzikā, bet Yamaha soundbāra virtuālais 5.1 priekš kino prata apmānīt dzirdi, tāpat kā virtuālais surrounds no Razer Synapse geimos.

    Gints
    11.04.2021 19:17
    Reply to  digitalk

    Nē draudziņ pārāk dziļi es neroku, vienkārši interesēja kas par setapu, lai aptuveni saprastu ko tu tur saklausīji.
    Ja, tas 5.1 soundbārs, skanēja labāk par 5.1 skaļruņu setu, un kā pats saki prata “izdvest” interesantākus skaņu “efektus” kino vajadzībām, tad viennozīmīgi džeki to 5.1 setu nebija pareizi saslēguši. Tas ko tu tur dzirdēji droši vien bija kaut kas no dolby atmos, bet tam nav nekādas sakara ar audio kvalitāti, turklāt mūsdienās ar divu skaļruņu setapu jau var izbaudīt dolby atmos, protams ne tik labi, kā ar 5 skaļruņiem un tomēr…
    Budžeta gadījumā pie nosacījuma, ka dzīvo kartona apartamentos ar salīdzinoši mazu “kinozāli” (viesistabu) soundbārs nav slikta ideja, bet priekš mūzikas klausīšanās tik un tā neieteiktu, šeit atkal daļēji strādā pretējs efekts, pie nosacījuma, ja meklē kaut ko ārzemēs, jo Latvijā ar mūzikas aparatūru ir bēdīgi, konkrēti izmaksu ziņā.

    digitalk
    11.04.2021 21:52
    Reply to  Gints

    Nē draudziņ

    nopietni? varbūt savā gejbārā vari tā runāt.

    Ja, tas 5.1 soundbārs, skanēja labāk par 5.1 skaļruņu setu

    nezinu cik dziļi tu roc, bet 100% neesi spējīgs saprast uzrakstīto. atkārtošu. lēnām. varbūt. pieleks. 5.1 tumbas. ielika. soundbāram. visos. caurumos. stereo. monitori. ar. neitrālo. skaņu. nedaleca. līdz. virtuālajam. 5.1 no. soundbāra.

    Gints
    12.04.2021 09:08
    Reply to  digitalk

    Par netradicionāli orientēto jautajumiem droši vērsies pie saviem vecākiem…
    Kas tie par jocīgiem uzbraucieniem? Ja nevienai nepatīc, tad pacenties nopirkt to sievieti (vai vīrieti) nezinu kas Tev tur interesē.

    Gints
    12.04.2021 17:11
    Reply to  Gints

    🤦‍♂️

    Reklāma