Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonos One SL un Sonos Move skaļruņu apskats

    Jaunākie raksti

    Par šo gandrīz 20 gadus veco Kalifornijā bāzēto audio produktu ražotāju es, protams, iepriekš biju dzirdējis. Zināju, ka Sonos ražo ne tās lētākās kvalitatīvi uzbūvētas un labi skanošas audio sistēmas. Un es uzsveru “audio sistēmas”, jo Sonos jau no pašiem pirmsākumiem veido nevis vienkāršus atsevišķus skaļruņus, bet tieši audio sistēmas, kas var kvalitatīvi apskaņot mūsu mājokli vai biroju. Varbūt tāpēc Sonos produktus pārsvarā biju redzējis Apple produktu veikalos gan Latvijā, gan ārzemēs.

    Man pašam līdz šim nav piederējis neviens Sonos audio produkts, jo nebiju gatavs maksāt tādu naudu par audio produktu, ko neesmu notestējis. Tas viss mainījās šovasar, jo beidzot man radās iespēja izmēģināt Sonos One SL un Sonos Move skaļruņu komplektu. Tagad es saprotu, kāpēc cilvēki pērk šīs ierīces un šajā apskatā centīšos padalīties ar manu pieredzi.

    Reklāma

    Pirms ķeramies pie konkrēto skaļruņu apskata, iepazīsimies ar Sonos būtību un produktu klāstu. Tātad, Sonos būvē savienotas audio ierīces un mums būs nepieciešams Wi-Fi bezvadu interneta savienojums, lai varētu pilnvērtīgi izmantot šīs ierīces. Skaļruņi primāri ir kontrolējami izmantojot Sonos mobilo lietotni, tomēr ir iespējams tos izmantot arī kopā ar datoru (izmantojot Sonos datora programmu). Vienīgi Move pārnēsājamā skaļruņa gadījumā mēs varam iztikt arī ar Bluetooth bezvadu savienojumu. Visi Sonos skaļruņi ir savienojami kopā un varam ērti mūziku skandēt uz tiem dažādās konfigurācijās.

    Sonos produktu klāstā ir skaļruņi (Move, One, One SL, Five) un zemo frekvenču skaļrunis, jeb sabvūferis Sub. Tāpat mājas kinozālēm ir nopērkami soundbāri Beam, Playbar, Playbase un Arc. Papildus vēl ir pieejamas tādas ierīces kā Amp un Port. Tās Sonos ekosistēmā var “ienest” mūsu vinila/disku atskaņotājus u.c. ierīces.

    Sonos One SL vislabāk darbosies pārī

    Uz testu pie manis atbrauca veseli divi Sonos One SL skaļruņi – viens balts un otrs melns. Tās ir divas krāsas, kādās šis produkts ir nopērkams. Sonos One SL maksā 199 eiro. Eksistē arī Sonos One modelis un vienīgā atšķirība ir iebūvēts mikrofons, kas ļauj skaļrunim uztvert Amazon Alexa vai Google Assistant balss komandas. Sonos One maksā 229 eiro.

    Jau pēc iepakojuma dizaina uzreiz redzam, ka šoreiz pakojam vaļā balto One SL modeli. Kastē pats skaļrunis ir iepakots vēl arī auduma paveida maisā. Tāpat klāt ir arī vienkārši saprotama lietotāja pamācība, kas aicina pieslēgt skaļruni pie elektrības un lejuplādēt Sonos mobilo lietotni.

    Šo skaļruni pie elektrības jāslēdz ar šādu elektrības kabeli un redzam, ka strāvas pārveidotājs ir iebūvēts pašā skaļrunī. Tas ir labi, nevajadzēs domāt kā mūsu interjerā noslēpt barošanas bloku. Melnajam skaļrunim ir melns barošanas kabelis.

    Sonos One SL ir 161.45 x 119.7 x 119.7mm izmēru liela un 1.85kg smaga ierīce. Tīri sajūtu ziņā paņemot rokā tā rada pamatīgi uzbūvētas ierīces sajūtu. Gandrīz visapkārt visai ierīcei ir metāla režģis zem kura paslēpušies divi D klases digitālie pastiprinātāji un divi skaļruņi (viens augsto frekvenču tvīteris un viens zemo/vidējo frekvenču skaļrunis). Tādējādi šis izmēros diezgan mazais aparāts spēj nodrošināt pietiekami kvalitatīvu skanējumu.

    Starp citu, One SL ir mitruma noturība, tāpēc to varēsim lietot arī vannasistabā. Zem klajas debess gan šo skaļruni nevajadzētu atstāt, jo ūdens tam gāzties virsū nevar.

    Ierīces aizmugurē redzama savienošanās poga, kas būs jānospiež brīdī, kad Sonos lietotne to prasīs un arī Ethernet tīkla pieslēgvieta, ko varam izmantot, ja bezvadu internets mājoklī švaks un ir iespēja līdz skaļrunim atvilkt tīkla kabeli. Ierīce darbojas 802.11b/g 2.4GHz Wi-Fi tīklos.

    Skaļruņa augšpusē ir gaismas diode, kas degs baltā krāsā, kad skaļrunis būs nopauzēts. Pārējās pogas ir skārienjūtīgas un ar tām varam regulēt mūzikas skaļumu, pārslēgties starp dziesmām, kā arī apturēt vai atsākt mūzikas atskaņošanu.

    Skaļrunim ir pamatīgas gumijas kājas, kas to stabili notur vietā un barošanas kabelim smuki atstāta iedobe. Barošanas pieslēgvietas padziļinājums noder, ja vēlamies One SL novietot uz speciāli šai ierīcei sagatavotiem statīviem.

    Sonos One SL ļoti labi sadarbojas ar Apple AirPlay 2 bezvadu tehnoloģiju, kas ļauj super ērti uz skaļruņa atskaņot mūziku no iPhone un iPad ierīcēm, kas darbojas ar vismaz iOS 11.4 operētājsistēmas versiju.

    Sonos Move pārnēsājamais bezvadu skaļrunis

    Ja mēs meklējam pārnēsājamu un kvalitatīvi skanošu skaļruni, ko ērti pārvietot pa mājokli vai paņemt līdzi izbraucienos pie dabas, tad savu uzmanību varam vērst uz 399 eiro vērto Sonos Move.

    Arī Move skaļrunis ir nopērkams baltā vai melnā krāsā un kastē vēl papildus iepakots auduma maisiņā. Šajā gadījumā tas maisiņš ir izmantojams ērtākai transportēšanai.

    Skaļruņa kastē atradīsim arī uzlādes statīvu. Tas ir mazs riņķītis, kas ar gumijas kājām stabili turas uz zemes un uz kura vajag uzlikt skaļruni, ja vēlamies to uzlādēt. Šādu lādētāju var nopirkt arī atsevišķi un tas maksā 79.99 eiro. Uzlādēts skaļrunis spēj darboties līdz 11 stundām un ierīci pilnībā var uzlādēt trīs stundās. Līdz pusei to var uzlādēt vienas stundas laikā. Zem skaļruna restes paslēpta gaismas diode, kas informē par ierīces uzlādes procesu. Starp citu, skaļruni var uzlādēt arī ar USB-C lādētāju (tam jaatbalsta kāds no šiem režīmiem: 12V/3A, 15V/3A vai 20V/2.25A), pieslēgvietu meklē ierīces aizmugurē.

    Sonos Move ir 240 x 160 x 126mm liela un 3kg smaga ierīce. Korpuss veidots no matētas plastmasas un pašus skaļruņus sedz metāla režģis. Zem tā slēpjas viens uz leju vērsts augsto frekvenču tvīteris un viens vidējo/zemo frekvenču skaļrunis, kā arī divi D klases digitālie pastiprinātāji un mikrofons, kas spēj uztvert mūsu balss komandas arī diezgan trokšņainos apstākļos. Move ar gaismas diodi brīdinās, kad mikrofons ir aktīvs un gaida mūsu komandas.

    Līdzīgi kā One SL gadījumā, arī Move virspusē ir skārienjūtīgs laukums, kuram pieskaroties varam kontrolēt skaļruņa skaļumu, nopauzēt un pārslēgt dziesmas.

    Move aizmugurē korpusā ir iestrādāts padziļinājums, ko var izmantot par ērtu rokturi, lai skaļruni pārvietotu uz citu vietu. Tas arī veidots no izturīgas plastmasas un Sonos sola, ka izdzīvos, ja nejauši nogāzīsies no saprātīgiem augstumiem. Šis skaļrunis ir saņemis IP56 aizsardzību un to var izmantot arī ārā. Ierīce nebīstas putekļu, lietus, sniega un saules staru. Tāpat skaļruni varam izmantot vieglā spelgonī līdz -10 Celsija grādiem.

    Rokturī ir paslēpušās vairākas pogas. Augšējā ir izslēgšanas/ieslēgšanas poga un tad uz leju seko Wi-Fi/Bluetooth režīmu pārslēgšanas (ja skaļruņa augšpusē deg zila gaismas diode, ierīce darbojas Bluetooth režīmā) un savienošanās ar lietotni pogas. Zemāk ir USB-C ports uzlādei un metāla kontakti uzlādei no komplektā iekļautā statīva.

    Sonos One SL ļoti labi sadarbojas ar Apple AirPlay 2 bezvadu tehnoloģiju, kas ļauj super ērti uz skaļruņa atskaņot mūziku no iPhone un iPad ierīcēm, kas darbojas ar vismaz iOS 11.4 operētājsistēmas versiju. Interesanti, ka šis skaļrunis nodrošina plašāku Wi-Fi tīklu atbalstu un varēsim to izmantot 802.11 b/g/n standartu tīklos gan 2.4GHz, gan 5GHz režīmos.

    Arī šis, līdzīgi kā One SL skaļrunis, izskatās un uz tausti liekas pamatīgi uzbūvēts produkts. To pavisam droši varam ņemt līdzi uz vasarnīcu vai pat mūsu ceļojumos. Pozitīvi, ka varam iztikt ar kāda datora vai telefona USB-C lādētāju, jo ārpus mājas tomēr negribēsim ņemt liekas mantas, ko varam kaut kur pazaudēt.

    Skaļruņu iestatīšana un lietošana

    Lai gan pirmajā izmantošanas reizē Sonos lietošana var šķist sarežģīta, ja to salīdzina ar ierastajiem Bluetooth savienojumiem, jāatzīst, ka Wi-Fi savienojumam ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, audio satura atskaņošana vairs nav atkarīga no telefona. Piemēram, saņemts zvans, izlādējusies baterija vai iziešana ārpus Bluetooth zonas neradīs pārtraukumus mūzikā. Tas tāpēc, ka Sonos skaļruņi ir pieslēgušies Wi-Fi tīklam pa tiešo un saņem mūziku bez telefona iesaistes. Viedtālrunis šajā sistēmā kalpo līdzīgi kā TV pults – ar to lietotājs izvēlas, kuru “kanālu” skatīties. Otrkārt, kolīdz iekārta uzstādīta, to izmantot varēs ikviens, kam ir piekļuve Wi-Fi tīklam. Tāpēc Sonos ērti lietot gan visiem ģimenes locekļiem, gan arī darba kolektīvā. Protams, lai baudītu šīs priekšrocības, nepieciešams stabils un ar paroli aizsargāts Wi-Fi tīkls.

    Sonos skaļruņus nevar uztvert kā parastus bezvadu skaļruņus, kurus var vienkārši savienot ar mobilajām ierīcēm vai datoru. Te ir mazliet citādāka pieeja – ir jāizmanto Sonos lietotne un klausāmā mūzika uz skaļruņiem jāpadod no tās. Apple ierīču gadījumā iespēju ir mazliet vairāk, jo AirPlay ļauj uz Sonos skaļruņiem viegli nosūtīt skaņu no dažādām lietotnēm.

    Abi produkti darbojas ar jauno Sonos S2 lietotni, kas ir pieejama iOS, Android mobilajām ierīcēm, kā arī Mac un Windows datoriem. Tie darbosies arī ar iepriekšējo Sonos S1 Controller lietotni, tomēr nav iespējams kopīgā skanējumā apvienot ierīces, kas darbojas gan ar Sonos S1, gan Sonos S2 lietotnēm. Jāizvēlas viena, kas darbojas ar visiem mūsu skaļruņiem.

    Lai pieslēgtos Sonos ierīcēm, ir jāizveido Sonos lietotāja konts un jādod lietotnei tiesības noteikt mūsu atrašanās vietu. Tas ir nepieciešams, lai lietotne varētu vienkāršāk atrast apkārt esošās Sonos ierīces. Piezīmēšu, ka šajā rakstā apskatīta skaļruņu darbība ar Sonos S1 Controller lietotni un skaļruņus var pievienot pa vienam.

    Pēc tam vednis aicinās pieslēgt skaļruni pie elektrības un norādīt, kuru Wi-Fi bezvadu interneta tīklu izmantot. Sekojam vedņa norādēm un visai drīz ierīce būs iestatīta. Tāpat ir svarīgi norādīt pareizo istabu, kurā izmantosim šo skaļruni, jo tas pēc tam ļaus ērtāk apskaņot visu istabu, ja mums būs vairāki skaļruņi.

    Sonos skaļruņos arī mājo programmatūra un tā tiek atjaunināta ar Sonos lietotnes palīdzību. Aicinu atjauninājumus uzstādīt, jo, piemēram, Sonos Move gadījumā tas dod papildus vienu stundu darbības lietojot baterijas režīmā.

    Tā kā viens un tas pats skaļrunis dažādās telpās skanēs citādāk, Sonos lietotne aicinās izmantot Trueplay skanējuma pielāgošanas sistēmu. Praksē tas nozīmē to, ka vajadzēs pa istabu pastaigāt ar telefonu, lai tas uztver skaļruņa izdotās skaņas un saprot, kā tās izplatās pa telpā. Process ir vienkāršs un neaizņems daudz laika, bet panāksim vislabāko iespējamo skanējumu.

    Viena no Sonos produktu labajām īpašībām ir iespēja tos saslēgt kopā vienotās audio sistēmās. Pievienojam otru One SL skaļruni un lietotne uzreiz piedāvās to pievienot jau esošajam One SL, lai izveidotu skaļruņu stereo pāri. Tālāk sekojam lietotnes norādēm, izvēlamies istabu, kurā būs izvietoti skaļruņi un attiecīgajā brīdī piespiežam fizisko pogu uz pareizā skaļruņa. Ja viens skaļrunis ir iepriekš noskaņots ar Trueplay sistēmu, tad pēc iestatīšanas tas vēlreiz būs jāizdara ar jauno stereo pāri.

    Skaļruņi tiek grupēti stereo pāros, istabās un varam tos grupēt arī citādāk pēc saviem ieskatiem. Skaļumu skaļruņiem visprecīzāk varam kontrolēt no Sonos lietotnes, taču grupu un atsevišķi darbojošos skaļruņu skaļumu varam regulēt arī pa taisno no mūzikas avota. Starp citu, Spotify savā lietotnē pats spēs atrast Sonos skaļruņus un varam pa taisno raidīt mūziku uz tiem.

    Mūziku varam atskaņot pa taisno no Sonos lietotnes un mums tiek piedāvāts patiešām liels lērums dažādu mūzikas servisu ar kuriem varam savienoties. Ņem gan vērā, ka var būt servisi, kas par šādu Sonos pielāgotu savienošanos prasīs papildus maksu.

    Bez mūzikas servisiem, Sonos aplikācija piedāvā arī citas funkcijas. Ļoti ērti ir klausīties radio – pieejamas gan Latvijā pieejamās radio stacijas, gan vairāki tūkstoši pasaulē populāru radio staciju. Tāpat pieejami arī populāri podkāsti. Bet īpaši gribas izcelt modinātāja “fīču”. Sonos skaļruņu sistēmu var uzstādīt tā, ka vienā vai vairākos skaļruņos katru rītu vai tikai noteiktās dienās atskan modinātāja zvans ar tavu iecienītāko mūziku, veselu dziesmu atskaņošanas sarakstu vai radio staciju.

    Teiksim tā, ar Apple ierīcēm Sonos produkti darbojas ļoti saprotami un labi. Galvenais nemēģināt uz šiem skaļruņiem klausīties neatbalstītus servisus/lietotnes. Šīs nav tavas pierastās skandas, kurām var pieslēgt pašu kartupeli un klausīties visu, kas vien padomā.

    Vienā brīdī es sagribēju uz Sonos skaļruņiem palaist mūziku arī no datora un tad iepazinu Sonos programmas versiju Windows datoram. Tā izskatās diezgan novecojusi, tomēr pamata lietas pilda – mūziku no mūsu servisiem atskaņo un varam izvēlēties arī skaļruņus uz kuriem to raidīt.

    Gribi uz Sonos skaļruņiem skandēt savu Winamp mūziku vai skaņu no VLC video atskaņotāja? To var mēģināt dabūt gatavu izmantojot Stream What You Hear programmu. Šajā gadījumā būs Sonos lietotnē kā radio stacija jāiestata Stream What You Hear saite. Es vienu vakaru nomocījos, bet normālu skanējumu tā arī neieguvu. Sapratu, ka nevajag mēģināt Sonos izmantot tā, kā nav paredzēts.

    Sonos skan sulīgi, bet ne pārāk skaļi

    Pāris nedēļas ikdienā paklausoties mūziku ar Sonos One SL un Move skaļruņiem, secināju, ka šie nav nekādi skaļie ballīšu bliezēji. Jā, šie skaļruņi var skanēt pietiekami skaļi savam izmēram, tomēr uzsvars te ir kvalitatīvu skanējumu. Es pārsvarā šos skaļruņus izmantoju fona mūzikas nodrošināšanai un šādā pielietojumā man to skanējums ļoti patika. Tas ir pietiekami detalizēts un pat sulīgs. Pieņemu, ka skaļākas diskotēkas varētu rīkot ar citiem Sonos produktiem, kuru ietvaros ir arī, piemēram, Sub sabvūferis. Es, protams, neesmu nekāds dižais audio lietu zinātājs un varu komentēt tikai ļoti subjektīvā līmenī – patīk vai nepatīk.

    Secinājumi

    Sonos produkti ir glīti, kvalitatīvi uzbūvēti un skan labi. Tie lieliski sadarbojas savā starpā un piedāvā gana plašas konfigurācijas iespējas no Sonos lietotnes puses. Vislabāk šie produkti sadarbojas ar Apple ierīcēm, tomēr Sonos skaļruņus var diezgan pilnvērtīgi izmantot arī ar Android ierīcēm un pat datoriem. Ja gribēsim lietot Sonos skaļruņus, būs jāpierod pie Sonos lietotnes un Sonos pieejas mūziku klausīties no atbalstītajiem servisiem caur Sonos lietotni. Tāpat mums ir jābūt stabilam Wi-Fi bezvadu interneta savienojumam, lai varētu pilnvērtīgi izmantot šos skaļruņus. Mūsdienās visas šīs lietas jau ir diezgan pašsaprotamas un pierastas, tāpēc visai ātri varam ķerties pie Sonos labumu izbaudīšanas. Tik vien kā jābūt gataviem samaksāt diezgan augsto prasīto cenu. Par to tad arī iegūsim audio ierīces, kas godam kalpos mums ilgus gadus!

    Man patika:

    • Darbojas Wi-Fi tīklā un ir neatkarīgs no telefona
    • Gaumīgs dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Cenai atbilstošas kvalitātes audio, kas pārsniedz lielu daļu Bluetooth skaļruņu kvalitātes latiņu
    • Vienkārši pievienot jaunas iekārtas, veidojot vairākas telpas apskaņojošu audio sistēmu – ļauj katrā istabā klausīties savu mūziku
    • Balss asistentu atbalsts lielākajai daļai iekārtu – Google Assistant, Amazon Alexa
    • Trueplay funkcija ļauj pielāgot katru skaļruni telpas akustikai

    Man nepatika:

    • Nepieciešams stabils, ar paroli aizsargāts Wi-Fi tīkls
    • Lielākā daļa produktu paredzēta uzstādīšanai un lietošanai pie elektrības rozetes (izņemot Move)
    • Būs jāpierod pie tā, ka uz šiem skaļruņiem būs jāklausās mūzika tā kā to iecerējis Sonos
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    parcinieks
    16.07.2020 13:04

    Varēji, jau nu vismaz šo tabulu pielikt – https://support.sonos.com/s/article/79?language=en_US Lai top skaidrs, ka manta atbalsta samērā šauru un knapu failu formātu apjomu. Ir O.K., ja svarīgākais ir krāsa un dizains, bet pēc skaņas Blusound produkti ar BluOS, (starp citu nopērkami arī Latvijā), izpogā Sonos vienos vārtos. Kompānija diemžēl jau pāris gadus kā zaudējusi savas pozīcijas skaņas kvalitātes un lietošanas ērtuma ziņā.

    Speaker
    16.07.2020 23:52

    Sonos tumbas nav labas, jo cena neatbilst skanējumam, daudz lētakām tumbām pat skana un basi ir liekāki nekā šim dārgajām. Mūsdienās lkm tumbas taisa nevis jaudīgas, bet tadas kuras tikai labi izskatās.

    17.07.2020 09:01

    cilvēkiem ir ausis, un dažiem pat absolūtā dzirde. skanējums ir ļoti subjektīva lieta, te nepietiek mērīt frekvences. tāpēc lielākā daļa izvēlas kaut ko kā atskaites punktu, un salīdzina ar to. izskatās, ka Speaker salīdzināja Sonos pret savu atskaites punktu, un atzina tās par bezjēdzīgām cenas/skaņas attiecībā. ja tas nesakrīt ar taviem secinājumiem, tad tas nenozīmē, ka viņam nav pamatīga deva taisnības.

    17.07.2020 12:38

    ok, liekas tev gribas pastrīdēties par subjektīvismu. uzdošu tev pārfrāzēti tavu jautājumu — «Pēc kādas metodoloģijas un ar kādu aprīkojumu tu mērīji Sonos skaļruņu skanējumu, lai varētu iebilst Speaker izteiktajiem secinājumiem?» ;)
    es pat atbildi zinu. ne metodoloģijas, ne aprīkojuma. vai viņam ir taisnība es nezinu, bet tava argumentācija ne ar ko neatšķiras.

    Last edited 4 years ago by digitalk
    Rūdolfs Putniņš
    17.07.2020 12:57
    Reply to  digitalk

    Skanējums nav dziļi subjektīva lieta. Vismaz ne skandām. Pēc mērījumiem, kas veikti uz akustiskās ass un nost no tās, var ar 86% precizitāti paredzēt, vai klausītājam skandas vai austiņas patiks. Ekspertu un profānu gaume skanējumā neatšķiras, vienīgais, ka eksperti prot precīzāk izteikt, kas tieši patīk vai nepatīk.

    Avots: https://www.soundstagesolo.com/index.php/features/246-the-biggest-lie-in-audio

    Rūdolfs Putniņš
    17.07.2020 17:23

    Līdzīgi kā Bose vai Apple, viņu R&D ieguldījumi ir milzīgi, ja salīdzina ar tradicionālajām skandu kompānijām. Attiecīgi skaņa, ko viņi spēj izvilināt no tik mazām skandām arī ir samērā laba, ja ņem vērā loģiskus fiziskos ierobežojumus. Skaidrs ir, ka Sonos trumpis ir lietojamība, produkti pamatā paredzēti kā virtuves radio, kura galvenais uzdevums ir skaņā pārsist laptopā vai kādā citā iekārtā iebūvētos skaļruņus. Un to tie izdara ļoti eleganti. Jautājums ir, vai cipars ir adekvāts par piedāvāto. Piemetot Sonos stereosistēmai subi mēs jau komfortabli esam četru ciparu teritorijā. Šeit jau parādās interesanti viedskandu piedāvājumi no tradicionālajām skandu kompānijām, piemēram KEF vai ELAC. Par zemāku cenu ir iespējams viedas padarīt jebkuras aktīvās skandas no pazīstamiem studijas monitoru brendiem. Atšķirība ir tajā, ka visus šos komplektus salasīt varēs cilvēks, kurš ir gatavs ieviest sarežģītību tajā, kā viņš domā par savu skaņu sistēmu. Attiecīgi Sonos galvenais value propo ir izolēt klientu no sarežģītības audio jomā. Vidējais klausītājs saprot, kas ir laba skaņa un daudzkārt pat par to ir gatavs piemaksāt naudu, bet ne smadzeņu laiku. Tāpēc Sonos ir ideāls produkts skaņā īpaši neieinteresētam cilvēkam. Mūzika, bet bez parkas!

    18.07.2020 07:39

    paldies par interesanto linku, bet tur jau otrajā rindkopā ir apstiprinājums manai tēzei par subjektīvismu :) autors raksta:

    statement “Some products that measure well sound bad, and some products that measure poorly sound good.” […] The second half could be true if the words “… to me” were added

    Rūdolfs Putniņš
    18.07.2020 13:46
    Reply to  digitalk

    Lasi tak visu tekstu. Brents skaidri un gaiši pasaka, ka gadījumā, kad apgalvojums par subjektivitāti tiek lietots kā universāls, tad tas gluži vienkārši nestrādā. Tas tiek apstiprināts ar atsauci uz 30 gadus vecu NRC pētījumu, kur tika uzrādīta mērījumu metodoliģija, kas ar 86% precizitāti spēj noteikt to, vai skandas kādam patiks. Harman grupai ir pētījumi arī par kultūras atšķirībām preferencēs un arī tas netika atrastas.

    18.07.2020 23:47

    un kādu metodoloģiju izmantoja Kristaps, ja viņa vērtējums nav subjektīvs?

    Mārtiņš
    17.07.2020 07:13

    Izmantoju Sonos jau gadu. Sinhronizācija starp tumbām strādā ļoti labi – beidzot varu klausīties mūziku un radio visā dzīvoklī un bez liekiem vadiem.

    KKTK
    17.07.2020 08:47

    Galvenais – nevajag telefonu, bet izrādās vajag ne tikai telefonu, bet arī īpašu programmu, vai arī datoru un īpašu programmu, un ja tas ir Windauss, tad programma veca, un vispār var klausīties tikai to šauro loku ar ko Sonos noslēdzis līgumu. Nu tā es to apmēram sapratu.

    KKTK
    17.07.2020 12:09

    Ai nu beidz. kāds vēl jūtūbe, man te brīžiem šķiet, ka pat prēmiuma šprotify neskan kā nākas, jeb kaut kas nav īsti kārtībā. Var jau būt, ka vienkārši piekasīgs vecums :D

    KKTK
    17.07.2020 12:23

    No bandcamp nokačāts fails skan “it kā labāk” nekā tas pats no spotify. Pleyers? Paslēpti ekvalaizeri un skaņas uzlabojumi?

    Joozis
    18.07.2020 21:59
    Reply to  KKTK

    Nu te es laikam 100% piekritīšu, JO YouTube neskan.. Pamēģini vienu un to pašu audio paklausīties uz piem. JetAudio playera un YouTube..

    Edgars
    17.07.2020 10:02

    Jūs šeit mani ieinteriģējāt būs jānotestē Sonos audio sistēmas!

    Peak
    18.07.2020 12:00

    Lietoju Sonos kā biroja fona tumbas. Galvenā priekšrocība pret bluetooth tumbām ir, ka telefons/dators ir tikai kā pults lai izveletos radio/palaylistu un pēc tam tas vairs nav nepieciešams, jo sonos skan arī kad telefons/dators vairs neatrodas telpā. Pagriest skaļumu un izslēgt un ieslēgt(pedejo aktivizeto radio/playlistu) var arī ar pogām uz tumbas.

    beigtapel3
    19.07.2020 13:27

    “Pozitīvi, ka varam iztikt ar kāda datora vai telefona USB-C lādētāju”

    Kristap, vai sanāca pārbaudīt Move uzlādes iespējas ar standarta viedtālruņu lādētājiem? Es mēģināju gan pie parastā (5V/2A), gan QuickCharge 3.0 strāvas adaptera, bet bez rezultātiem. Neloģiski, ka pārnēsājamu skaļruni ar salīdzinoši nelielu (2500 mAh) akumulatoru liegts uzlādēt ar Power Bank vai jebkuru USB lādētāju.

    Rāpojošs Gliemezis
    20.07.2020 10:28

    Kaut kā neizskatās tie izmēri – 1 metrs un 61 cm X 1 metrs un 19 cm X 1 metrs un 19 cm (…Sonos One SL ir 161.45 x 119.7 x 119.7mm izmēru liela…).
    Tas pats sakāms par…Sonos Move ir 240 x 160 x 126mm liela…

    Jurčiks
    23.07.2020 09:39

    pieslēgums pie wifi, un wifi visticamāk ir pieslēgts pie interneta, un tajā draņķī ir mirkofons, jo viediekārta..

    t.i. vēl viena noklausīšanās iekārta, kuru patērētāji paši uzstāda savā majā.

    Oskars Pūris
    09.01.2021 16:33

    Iepirku virtuvei Sonos One SL. “AirPort Express + vecas tumbas” vietā. Fantastiski darbojas ar iOS un iPad OS! Nevar salīdzināt ar google home mēslu un to štruntu chromecast audio, kas mūžīgi gļukoja, pat negribu atcerēties par tiem! Sonos skaņa priekš mums (un virtuves) pilnīgi pietiekošā kvalitātē, ņemot vērā, ka 99% klausamies radio. Pēc pāris dienu lietošanas, pilnīgi skaidrs, ka noteikti pirkšu tādu arī darbistabai un iespējams arī vannas istabai. Ja vēlaties kvalitatīvu AirPlay iekārtu sadarbībai ar iOS, ņemiet droši! Lēti nav, bet ir tās naudas vērts!

    Reklāma