Web Analytics
More
    Reklāma

    Kriptovalūtu tirgus sasniedz divus triljonus dolāru – tikpat vērtīgs kā “Apple”

    Jaunākie raksti

    Bija vajadzīgi mazāk kā trīs mēneši, lai kriptovalūtu tirgus vērtība dubultotos, no viena triljona pakāpjoties nu jau uz veseliem diviem triljoniem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka kriptovalūtu tirgus šobrīd ir tikpat vērtīgs kā kompānija “Apple”, kas ir otrs vērtīgākais uzņēmums uzreiz aiz Saūda Arābijas naftas giganta “Aramco”. Iemesls tik iespaidīgām izmaiņām galvenokārt ir “Bitcoin”, kā arī “Ethereum” un citu kriptovalūtu vērtības pieaugums, ko, savukārt, sekmējuši vairāki būtiski notikumi finanšu pasaulē.

    7. janvārī “Bitcoin” cena bija ap 33 000 USD, taču trīs mēnešus vēlāk, 7. aprīlī, tā vērtība pakāpusies teju līdz 60 000 ASV dolāru. Turklāt valūtas svārstības nav bijušas arī izteikti lielas, vērtībai pēdējos trīs mēnešus turoties 55 000 – 60 000 USD robežās. Galvenais iemesls tam ir uzņēmumu un finanšu iestāžu izrādītais atbalsts kriptovalūtām. Piemēram, janvāra izskaņā Īlons Masks paziņoja, ka “Tesla” iegādājusies bitkoinus 1.5 miljardu USD vērtībā. ASV iedzīvotāji arī nesen tikuši pie iespējas “Tesla” automašīnas iegādāties par bitkoiniem. Nupat “Visa” un “PayPal” paziņoja par iespēju norēķināties ar kriptonaudu. Pa to laiku digitālo valūtu lietotāju skaits sasniedzis un jau pārsniedz 100 miljonus.

    Reklāma

    Būtiski, ka ne tikai “Bitcoin”, bet arī “Ethereum” vērtība sasniedz jaunus rekordus, šobrīd apstājoties pie 2000 USD. Kopumā kriptovalūtu tirgus īstermiņa prognozes rādās pozitīvas, un vērtības pieaugums gaidāms gan aprīlī, gan arī vasarā. To varētu sekmēt kriptovalūtas biržas “Coinbase” ienākšana akciju tirgū jau šī mēneša vidū, piesaistot tradicionālā finanšu tirgus ieguldītāju uzmanību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.04.2021 12:22

    ne tur reāla vērtība Applei, ne BS valūtām. stulbi tendenciozs raksts no Cointelegraph.
    tā jau ir — kas tad sunim asti cels, ja ne pats.

    Krotow
    07.04.2021 12:39
    Reply to  digitalk

    Ja pietiekoši daudz un ticami muld visur kur iespējams, tad kāds jau uzķeras.

    Bezmaksas padomi
    07.04.2021 12:51

    Ziņa par Apple vērtības nenoteiktību?

    Kursors.lv
    07.04.2021 14:01

    Ziņa par to, cik kopumā mazs ir kriptovalūtu tirgus. Daudz dūmu, bet no uguns tik maza liesmiņa.

    Fedja
    07.04.2021 15:27

    Nekas, tūlīt Īlons ietvītos un panesīsies! :)

    Name
    08.04.2021 08:32

    Kļūda rakstā – tikpat bezvērtīgs kā Apple

    Reklāma