Web Analytics
More
    Reklāma

    Kriptovalūtu lietotāju skaits pārsniedzis 100 miljonus

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā uzmanības lokā bieži nonākusi tēma par kriptovalūtām, īpaši “Bitcoin” vērtības pieaugumu. Tāpat šādu norēķinu risinājumu sāk atbalstīt aizvien vairāk uzņēmumu, finanšu platformu, organizāciju utml. Taču interesanti, cik tad daudz cilvēku izvēlas norēķināties ar kriptovalūtām? Ar šādiem datiem dalījusies vietne Crypto.com, informējot, ka globālais kriptovalūtu lietotāju skaits jau pārsniedzis 100 miljonus.

    Kopumā 106 miljoni cilvēku visā pasaulē izmanto kriptovalūtas, un šis skaitlis ik dienu pieaug. Īpaši straujš pieaugums (+16%) fiksēts janvārī. Tikmēr finanšu konsultāciju grupas “deVere” aptaujā (688 dalībnieki) atklāts, ka 70% klientu, kuri vecāki par 55 gadiem, jau investē digitālajās valūtās vai arī plāno šogad to sākt. Šis atklājums nedaudz lauž stereotipu, ka ieguldīt kriptovalūtās biežāk vēlas gados jaunāki cilvēki.

    Reklāma

    Crypto.com ziņojumā teikts, ka iemesls, kāpēc cilvēki biežāk iegādājas un vēlas veikt darījumus ar kriptovalūtām, ir to vērtības pieaugums. Īpaši tas attiecināms uz “Bitcoin”, kura tirgus vērtība pagājušajā nedēļā sasniedza vienu triljonu ASV dolāru. Savukārt viena bitkoina vērtība pat sasniedza 58 000 USD. Salīdzinājumam pērnā gada decembra vidū par vienu bitkoinu nācās atdot vien ap 20 000 ASV dolāru. Lai arī pašreiz “Bitcoin” vērtība nedaudz nokritusies, tā joprojām ir augsta. Vienlaikus kriptovalūtu pasaulē nākotni paredzēt ir visai pagrūti, un tāpat iespējami gan ievērojami valūtas kāpumi, gan kritumi. Bez “Bitcoin” kāpumu piedzīvojušas arī citas kriptovalūtas, piemēram, “Ethereum”, kas šobrīd maksā 1647 USD par vienu vienību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    26.02.2021 13:23

    Nesaprotu,kā es ka tirgotājs varētu pieņemt maksājumu kriptovalūtā,ja šodien viņa ir 50k,bet iespējams rīt vairs tikai 25k? Viņas vienīgais segums taču ir tie milzu elektrības rēķini, ko maksā visi manieri.

    REALAIS
    26.02.2021 13:36
    Reply to  Lauris

    Jā, pa lielam visa ņemšanās ir tikai ar ieguldījumiem. Ja kāds reāli kaut ko tirgotu vairumā, tad komisijas maksas būtu salīdzinoši kosmiskas, lai pasargātos no vērtību maiņas.

    Skābene
    26.02.2021 14:05
    Reply to  REALAIS

    USA kriptovalūtas atsevišķās tirdzniecības vietās tiek pieņemtas kā maksāšanas līdzeklis, bet ir viens liels bet. Precei parasti cena ir norādīta dolāros un palielināta cena dolāros, ja preci pērk ar kriptovalūtu. Piemēram, ja kafijas tase maksā 1USD, tad maksājot par kafiju ar Bitcoin, kafijas cena bija 1,5 USD. Visticamāk tiek izmantots starpniekserviss, kas kriptovalūtu uzreiz konvertē uz USD un tirgotava neuzņemas valūtas svārstību riskus, kas arī noved pie augstām komisijas maksām. Priekš sevis rēķināju, ka man izdevīgāk ir pašam ar Revolut konvertēt Bircoinus uz USD un veikt samaksu USD, nevis ar Bitcoin.

    PAV
    26.02.2021 13:36
    Reply to  Lauris

    Tas nav segums, tie ir ražošanas izdevumi. Ņemot vērā, ka parastā nauda šobrīd tiek drukāta uz nebēdu, tad daudzi saredz iespēju glābt savu kapitālu kriptovalūtā – vai tas ir labākais variants – laiks rādīs.

    LAN
    26.02.2021 22:15
    Reply to  Lauris

    Un kas tad sedz Eur vai Usd? Laiki kad zelts sedza Usd ir pagājuši.

    digitalk
    26.02.2021 22:40
    Reply to  LAN

    krossreference.

    1012
    26.02.2021 14:16

    lietotāju vai glabātāju? kā saka odesā, tās ir divas lielas starpības.

    Reklāma