Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Visa” drīzumā varētu ļaut norēķināties ar kriptovalūtām

    Jaunākie raksti

    Februāra sākumā “Mastercard” paziņoja, ka šogad ļaus veikt maksājumus ar kriptovalūtām. Marta beigās arī finanšu pakalpojumu sniedzējs “Visa” nācis klajā ar līdzīgu vēsti. Paziņojumā norādīts, ka sākotnēji tiks atbalstīti maksājumi ar digitālo valūtu “USD Coin”.

    Zināms, ka šobrīd “Visa” uzsākusi izmēģinājuma programmu, kurā sadarbojas ar  kriptovalūtu maksājumu platformu “Crypto.com”, lai iztestētu šo jauno iespēju. “USD Coin” ne velti izvēlēta kā pirmā digitālā valūta, ko atbalsta “Visa”. Tā ir viena no vadošajiem tā sauktajiem “stablecoins”, kā arī ir ASV dolāra atbalstīta. Ja šis izmēģinājums izrādīsies veiksmīgs, tad vēlāk šajā gadā “Visa” varētu atbalstīt maksājumus arī ar citām kriptovalūtām.

    Reklāma

    “Visa” jau visu pēdējo gadu meklē iespējas, kā digitālo valūtu vislabāk integrēt esošajā maksājumu infrastruktūrā. Nu izskatās, ka radīts kāds pārdomāts plāns, ar ko sākt un kā to visu attīstīt tālāk. “Visa” līdzīgi kā “Mastercard” maksājumiem vispirms vēlas apstiprināt tās digitālās valūtas, kuras ir uzticamas un atbilst noteiktiem kritērijiem.

    Pašreiz nekādi precīzi datumi nav zināmi, taču vispārējā tendence ir skaidra – finanšu pakalpojumu sniedzēji viens pēc otra raujas kriptovalūtu maksājumu virzienā. “PayPal”  kopš pērnā gada novembra saviem klientiem ASV piedāvā iespēju pirkt, pārdot un turēt kriptovalūtas. Nu šim piemēram secīgi seko arī “Mastercard” un Visa”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    johny
    01.04.2021 19:31

    cerams ka jus saprotiet ka tas viss ir saistits ar so sausmigo plandemiju bus ta ka taja filma kur varoni vareja izdzivot tikai ja viniem tika ieskaitita kripatina kriptovalutas un ja nepaspeja nopelnit vel, spraga nost ka musas!

    AMD
    01.04.2021 21:14
    Reply to  johny

    Šim galdinam lūgums vairs neliet.

    Krotow
    01.04.2021 22:00

    Visa un Mastercard jau vairākus gadus ņemas ar kripto piekabināšanu esošajām elektronisko maksājumu apstrādes sistēmām. Patiesībā tur nevajadzētu būt lielām problēmām – skaiti kā jebkuru citu valūtu pēc šodienas “kursa”. Īstā problēma, kāpēc nav to izdarījuši agrāk, ir ļoti nestabilais kurss un centrālā uzturētāja neesamība. Taču gan jau ar to kaut kā izdarīsies.

    digitalk
    02.04.2021 01:13
    Reply to  Krotow

    “ļoti nestabilais kurss”

    tu rakstu lasīji vai tikai parunāt? USD Coin ir piesieta dolāram.

    Reklāma