Web Analytics
More
    Reklāma

    Gandrīz piektā daļa “Facebook” darbinieku strādā AR un VR jomās

    Jaunākie raksti

    “Facebook” jau labu laiku nav saistāms tikai ar sociālajiem tīkliem un socializēšanos kā tādu. Kompānijai patiesībā ir diezgan daudz attīstības virzienu, no kuriem liela daļa ir cieši saistīta ar tehnoloģijām. Uzņēmums būtisku fokusu liek uz virtuālās realitātes (VR) un papildinātās realitātes (AR) jomām, kurās šobrīd strādā jau piektā daļa “Facebook” darbinieku.

    “Reality Labs” ir nodaļa, ko “Facebook” izveidoja speciāli priekš VR un AR tehnoloģijām. Šobrīd tajā strādā gandrīz 10 000 darbinieku. Salīdzinājumam 2017. gadā, kad no šīs jomas darbojās tikai “Oculus VR” nodaļa, tajā strādāja vien ap 1000 cilvēku. Vienlaikus šajā jomā “Facebook” jau paspējis līdzradīt VR ierīces no “Oculus Rift” līdz Oculus Quest, kā arī sadarbojas ar kompānijām “Ray-Ban” un “Oakley” papildinātās realitātes briļļu izveidē.

    Reklāma

    Tajā pašā laikā bez jaunu sociālo tīklu izveides, darbošanās VR un AR jomās, “Facebook” iemēģina roku arī citās nozarēs. Kompānija jau paziņojusi, ka strādā pie “Apple Watch” līdzinieka, tāpat “Facebook” ir sava kriptovalūta “Diem“.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma