Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook savas kriptovalūtas “Libra” nosaukumu nomainījusi uz “Diem”

    Jaunākie raksti

    Facebook kriptovalūtai “Libra”, kuru bija plānots palaist šogad, taču, ļoti iespējams, tas tiks darīts 2021. gada janvārī, visai negaidīti mainīts nosaukums. Cenšoties paradīt, ka tas  organizatoriskā ziņā ir neatkarīgs projekts, Facebook šo kriptovalūtu pārdēvējis par “Diem”. Savukārt šīs valūtas vienība sauksies par Diem dolāru. Vienlaikus nosaukums mainīts arī neatkarīgajai organizācijai “Libra Association”, kas ir atbildīga par kriptovalūtas projektu. Tagad tā dēvējama par “Diem Association”.

    Sākotnēji šis kriptovalūtas projekts neguva īsti lielu piekrišanu. Daļēji iemesls ir, ka to radījis Facebook, daļēji tāpēc, ka kriptovalūta bijis drauds tradicionālajām finanšu sistēmām. Pērn šajā sakarā Facebook tika izteikta liela neuzticība, kad Finanšu pakalpojumu komitejas sēdē kongresa locekļi izvaicāja Marku Zakerbergu par kriptovalūtas projekta mērķiem.

    Reklāma

    Facebook sākotnēji uzsvēra, ka Libra līdzīgi kā dolārs būs izmantojama gan tiešsaistē, gan bezsaistē. Tās galvenais mērķis bija padarīt naudas pārskaitījumus ātrākus un vienkāršākus nekā tas ir šodien. Savukārt tādi uzņēmumi kā Facebook varētu piedāvāt dažādus finanšu pakalpojumus ap šo kriptovalūtu. Sākotnēji Facebook arī paziņoja par plāniem izveidot digitālo maku “Calibra”. Tagad arī tas guvis citu nosaukumu un pārdēvēts par “Novi”.

    Saskaņā ar Financial Times teikto – Diem varētu tikt palaista kā atsevišķa monēta, kurai tiktu piesaistīts dolāra atbalsts. Diem asociācijas izpilddirektors Stjuarts Levijs (Stuart Levey) izteicies, ka Diem projekts nodrošinās vienkāršu platformu, kur attīstīties fintech jomas inovācijām, kā arī ļautu patērētājiem un uzņēmumiem veikt tūlītējus, lētus un ļoti drošus darījumus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    04.12.2020 09:15

    Carpe Diem — būs mirkļa nauda, te tā ir un rīt neir.

    Reklāma