Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC izziņo jaunu sejas izsekošanas sistēmu, kas papildinās Vive Pro virtuālās realitātes brilles

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums HTC paziņojis par jauniem papildinājumiem savām virtuālās realitātes brillēm, no kuriem interesantākais ir sejas izsekošanas sistēma, kas spēs noteikt sejas mīmiku un mutes kustības. Tāpat tiks piedāvāts atjaunots un uzlabots kopējo kustību sensoru, kuru pievienot rokām un kājām.

    Jaunā lūpu izsekošanas sistēma būs papildinājums HTC Vive Pro sērijas brillēm, kas ir domātas vairāk profesionāliem nolūkiem, ne tik ļoti masveidīgai lietošanai. Sejas mīmikas izsekošanas sistēma sastāvēs no divām kamerām un infrasarkanās gaismas avota, kas spēj nolasīt lūpu, zoda un žokļu kustības. Pēc tam tās tiek atspoguļotas jau virtuālajā vidē. Kā norāda HTC, tad šī sistēma šobrīd ir spējīga nolasīt un attēlot līdz 38 dažādām sejas kustībām.

    Reklāma

    Platformas Neos VR izstrādātāji ir dalījušies ar video, kurā darbībā ir redzama jaunā sistēma, jo oficiālā tirdzniecība sāksies 24. martā, un vismaz sākumā tā būs pieejama ASV tirgum. Kā redzams video, tad digitālo avataru mutes kustības izskatās pietiekami cilvēcīgas, tomēr nevarētu teikt, ka tās ir ļoti precīzas tam, ko runā pats lietotājs. Katrā ziņā šāds virtuālo briļļu papildinājums virzīs uz priekšu gan nozari, gan digitālo avataru attīstību, attēlojot tieši cilvēkiem līdzīgāku mīmiku un darbību.

    Avots: Vive

    Tāpat HTC ir atjaunojis un uzlabojis kustību sensorus, kuri tagad ir par 33% mazāki un 15% vieglāki. Šos sensorus lietotājs var uzlikt uz savām plaukstām un kājām, ļaujot vēl precīzāk attēlot lietotāja kustības, kuras ne vienmēr spēj sajust pašas brilles ar speciālajām rokas vadības pultīm. Sejas atpazīšanas sistēmas un jauno kustību sensoru cena būs identiska – 129,99 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma