Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC izziņo Vive Pro Eye un Vive Cosmos virtuālās realitātes brilles

    Jaunākie raksti

    Tā vien liekas, ka jau pēc pāris gadiem neviens vairs HTC neatcerēsies kā telefonu ražotāju pat neskatoties uz to, ka tieši HTC izlaida pašu pirmo Android viedtālruni un vairākus gadus šī ražotāja telefoni bija patiešām prātīgas ierīces. Tomēr par laimi pavisam nebūtībā HTC nav ieslīdējis un pamatā savas veiksmīgās darbības dēļ virtuālās realitātes jomā, kas no 2016. gada ir atsevišķi atdalīts bizness.

    HTC izstrādātās Vive virtuālās realitātes brilles ir uzskatāmas par industrijas standartu un arvien pieaugošs skaits uzņēmumu šim risinājumam izstrādā dažādus aksesuārus un pielietojumus. Savukārt, citi uzņēmumu rada saturu, kas ļauj brilles izmantot, piemēram, apmācību procesā.

    Reklāma

    Tehnoloģiju izstādes CES 2019 ietvaros HTC prezentēja divas jaunas virtuālās realitātes brilles. Vive Pro Eye ir paredzētas izmantošanai ar datoru, bet Vive Cosmos, līdzīgi kā Oculus Go, darbojas bez ārējiem sensoriem.

    Vive Pro Eye jaunieviesums, kā jau varam noprast pēc nosaukuma, ir acu kustību sekošanas sistēma. Tagad virtuālās brilles ne tikai spēs saprast to lietotāja kustību telpā, bet arī spēs izsekot tā acu kustībām. Tas nākotnē ļaus radīt labākas virtuālās realitātes lietotnes. HTC aktīvi strādā pie tā, lai virtuālās realitātes risinājumi būtu darbināmi arī uz mazāk jaudīgām ierīcēm. Piemēram, jaunās brilles pateicoties acu kustību sekošanai renderēs attēlu redzes laukā nevis apkārt (foveated rendering) un tādējādi ietaupīs resursus. Protams, jāsaprot, ka tagad brilles zinās uz ko mēs lūkojamies. Vēl HTC sadarbojas arī ar NVIDIA, lai spētu virtuālās realitātes lietotnēs ieviest moderno gaismošanas tehnoloģiju, kas parādījās līdz ar RTX sērijas videokartēm.

    Krietni vienkāršākai lietošanai ir paredzētas jaunās Vive Cosmos brilles. Šīs brilles ir aprīkotas ar vairākām kamerām un varēs darboties bez ārējiem sensoriem. Interesanti, ka saturu uz brillēm varēs padot gan no datora, gan mobilā telefona. Vive Cosmos brillēm līdzi nāks arī kontrolieri.

    Pagaidām nav informācijas par Vive Pro Eye un Vive Cosmos cenām, taču abiem produktiem pārdošanā būtu jānonāk jau šogad.

    Prezentācijā HTC atrādīja arī Vive Infinity servisu, kas ļaus piekļūt vairāk nekā 500 virtuālās realitātes spēlēm un lietotnēm. Jaunais serviss būs pieejams Vive, Rift un Focus briļļu lietotājie jau no šī gada aprīļa sākuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma