Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesniedz jaunu patentu MagSafe magnētiskajam lādētājam iPhone telefoniem

    Jaunākie raksti

    Vēl vakar ziņojām, ka nākamajos Apple iPhone telefonos mēs neieraudzīsim USB-C tipa lādētāja pieslēgvietu, un uzņēmums savā nākotnē redz iPhone, kuram vispār nav nevienas ārējās pieslēgvietas. Tiesa, pavisam nesen pārādījies patents, kurā redzams jauns MagSafe lādētāja variants, kas ir līdzīgs tam, kādu izmantoja iepriekšējās paaudzes MacBook portatīvajos datoros.

    Patentā ir redzams magnētiskais savienotājs ar nelielu un noapaļotu izcilni, caur kuru notiktu uzlāde un arī savienošanās ar ierīci. Kaut arī nav precīzi minēts, kādam nolūkam ir domāta šī tehnoloģija, taču, balstoties uz bildēm, ir redzama iPhone viedtālrunim līdzīga ierīce. Tās apakšējā daļā attiecīgi ir speciāls savienojums, ar kuru varētu savienoties MagSafe magnētiskais lādētājs.

    Šobrīd iPhone 12 modeļu MagSafe tehnoloģija atrodas telefona aizmugurē, kur ir izvietoti magnēti apļa veidā, un tādējādi arī notiek savienošanās ar lādētāju un pati uzlāde. Šis jaunais patents parāda dizainu, kādu esam savulaik redzējuši MacBook Air un Pro datoros, kas bija ērti pievienojams lādētājs. Viena no labākajām funkcionalitātēm bija tā, ka, nejauši paraujot lādētāja kabeli, tas izrausies no datora nevis paraus līdz visu ierīci. Iespējams, ka šis noapaļotais MagSafe patents varētu būt paredzēts tieši jaunajam MacBook Pro, kas varētu parādīties šī gada otrajā pusē.

    Apple iPad Pro un iPad Air modeļi ir aprīkoti ar speciālajiem Smart Connector, kas ļauj savienoties ar Apple klaviatūrām un veikt uzlādi. Internetā figurē versijas, ka šādu risinājumu varētu saņemt arī nākotnes iPhone viedtālruņi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma