Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone, iespējams, nekad nesaņems USB-C lādētāju

    Jaunākie raksti

    Uzticamais Apple jaunumu ziņotājs Ming-Chi Kuo dalījies ar informāciju, kas skan visai neiepriecinoši, un pauž savu viedokli, ka iPhone, iespējams, tā arī nekad nesaņems USB-C pieslēgvietas lādētāju, paliekot pie ierastā Lightning savienojuma.

    Šāds solis no Apple puses tiek skaidrots ar to, ka Lightning pieslēgvietai ir labāka aizsardzība pret mitrumu, salīdzinot ar USB-C. Drīzāk mēs varētu ieraudzīt iPhone bez nevienas pieslēgvietas, kuru būtu iespējams uzlādēt, izmantojot jauno MagSafe tehnoloģiju, kas pieejama iPhone 12 modeļiem. Tiesa, daļa tehnoloģiju nozares entuziastu jau ir dalījušies pārdomās par šo, kas varētu ierobežot viedtālruņa remontēšanas un operētājsistēmas atjaunošanas iespējas.

    Reklāma

    Kuo norāda, ka uzņēmums tiešām plāno koncentrēties uz telefona modeli, kuram nebūs ārējo pieslēgvietu, balstoties vien uz bezvadu uzlādi un tieši MagSafe. Tas ļautu nopelnīt arī no licenču maksas, kuru nāktos maksāt citiem aksesuāru ražotājiem. Protams, šobrīd šī tehnoloģija nav tik spēcīga un attīstīta, lai spertu šādu soli, pilnībā atbrīvojoties no Lightning uzlādes porta.

    Tāpat analītiķis norāda, ka nav zināms par laiku, kad pirkstu nospieduma lasītājs varētu atrasties iPhone ieslēgšanas pogā, līdzīgi kā tas ir jaunajā iPad Air. Iespējams, šāda funkcionalitāte vispār netiks piedāvāta. Drīzāk mēs piedzīvosim, ka nākamie iPhone saņems ekrānā iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju. Tiesa, nav zināms vai šāda drošības funkcionalitāte būs redzama jau šī gada iPhone modeļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    04.03.2021 11:34

    Nu re Hackeri nevarēt bootrootot un uzhackot, neatverot :D

    trel
    04.03.2021 13:44

    Un, ja tev uzkārsies Iphone, tad varēsi to nest dīlerim remontēt par 50e nevis pats piespraust vadu un uztaisīt recovery.

    wils
    04.03.2021 13:51
    Reply to  trel

    Pamato savu apgalvojumu, ka nebūs tikmēr izstrādāts risinājums, kaut vai caur MagSafe uztaisīt Recovery? Cik daudz Apple Watch pie dīlera jānes recovery taisīt?

    digitalk
    04.03.2021 14:23
    Reply to  wils

    tak pasakas stāsta. kamēr būs fiziska poga, tikmēr Recovery izsaukšana vispār neradīs problēmas. kad likvidēs arī to, tad uztaisīs, piemēram, magnētisku rebūteri.

    ddfdf
    04.03.2021 17:03
    Reply to  trel

    un kāpēc lai tas uzkārtos? tas nav sūddroīds. Man ir kādi 5 aifoni bijushi, nav uzkāries neviens.

    digitalk
    04.03.2021 19:35
    Reply to  ddfdf

    un mēs domājām, ka esi nopircis visus 2200000000, kas nopārdoti līdz 2019. gadam, bet izrādās tikai pieci. cik nožēlojama statistika.

    ddfdf
    04.03.2021 20:02
    Reply to  digitalk

    oh, so cute. Tu centies hurt my feelings. Pat to tu nevari.

    Teteris
    05.03.2021 00:38
    Reply to  ddfdf

    Well, man ir bijuši kādi 3 androīdi. Arī nekad nav bijušas problēmas ar uzkāršanos. Logical fallacy at its greatest.

    digitalk
    05.03.2021 10:01
    Reply to  ddfdf

    “centies hurt my feelings”

    JCS!.. mēs te vispār par dzelžu nokāršanās statistiku spriežam, nevis par tavas pirmās pornofilmas lomas nokāršanās problēmu.

    ddfdf
    06.03.2021 22:08
    Reply to  digitalk

    Nu ja, nu ja

    Gun
    05.03.2021 07:50
    Reply to  ddfdf

    Nu ja ir bijuši 5 tātad zinot standarta apple fanboy, nopirki pirmo iphone launch day, tātad katrs iphone iztur vidēji nedaudz virs 2.5 gadiem. Tas pats kas android, ja nav zābaks lietotājs.

    ddfdf
    06.03.2021 22:09
    Reply to  Gun

    lol, fanboy. Mans pirmais iphone bija 5s, man, tapat ka tev, likās sākumā ka sūddroids ir labāk , jo viņam redz specene labāka un var cmwukiņ ikoniņ pats uzlikt visam

    Last edited 3 years ago by ddfdf
    Raimonds Talcis
    04.03.2021 14:49

    Šis nav nekas jauns. 4 gadus atpakaļ tehnaloģijas entuziasti un zinātāji jau runāja ka Apple noteikti iet šjā virzienā, tik jautājums kad.
    EU jau divas reizes ir klupis virsū Apple par to ka iekārtām jāpāriet uz veinotu uzlādes standartu. Ar portatīvajiem datoriem un ipad viņi kaut kā jau tika galā bet telefonu viņi laikam grib pārcelt pavisam citā gaismā.
    Kad izlaidīs šo telefonu tad varēs noteikti visiem stāstīt cik šī ir laba ideja un kā mums visiem dzīve paliks rožaināka. + varēs visiem teikt ka mēs paliekam vel zaļāki jo kastē bus tikai telefons un kaste paliek mazāka tādā veidā mēs varam ekanomēt uz materiālu un būt zaļāki.
    Visi par to spļaudīsies, bet pirks un tad arī Samsung izdomās ka tā ir laba ideja un darīs to pašu.

    Man liekas ka šis jau viss ir redzēts tik citādāk.

    Lai izdodas. :)

    digitalk
    04.03.2021 15:00

    vai tad Apple nav pārgājuši uz vienotu uzlādes standartu — USB 5V? EU neko papildus nav definējis un Kursora ziņās šis dīvainais viedoklis, ka augļu tirdzniecības kompānija pie kaut kā vainīga, jau sen tika atspēkots komentāros.

    wils
    04.03.2021 20:11

    EU pieprasa, lai lādētājs būtu ar Type-C, ne spraudnis, ko iebāž telefonā. Ar portatīvajiem un iPad Pro modeļiem – tur svarīga perifērija, kur uzlāde ir tikai viens no.. Nekur nav redzēts, ka EU pieprasītu iPhone iebāzt Type-C.

    Reklāma